Vad är en svampinfektion bihåleinfektion?

En svampinfektion bihåleinfektion är en av de mest sällsynta typerna av bihåleinfektion. Den orsakas av svampinfektion i bihålorna bakom ögonen, kinderna och näshåla. Svampinfektion bihåleinfektion drabbar vanligen personer med nedsatt immunförsvar eller allergi mot den orsakande svampen, de flesta människor är inte mottagliga för svamp i sin miljö. Men människor i miljöer med extrema mängder av svamp, till exempel ett avancerat mögel angrepp löper också risk att utveckla en svamp bihåleinfektion.

Alla bihåleinflammation kännetecknas av smärta i pannan, kinderna, och bakom ögonen, och svullna ögon, tandvärk i överkäken, och blockerade öron. Nästäppa och ansvarsfrihet, kronisk halsont, ljuskänslighet, och återkommande feber är andra vanliga symtom. Utöver dessa symtom, en person som lider av svampinfektion bihåleinfektion kan uppleva oftare feber, ihållande halsont, och letargi. Om en sinus-infektion inte svarar på antibiotika, kan det vara svamp i naturen.

Om traditionella läkemedel har ingen effekt på en sinus infektion, en röntgenbild av bihålorna kan hjälpa till att avgöra om infektionen är svamp. Aspergillus och Curvularia finns två typer av svamp ofta ansvarar för svampinfektion bihåleinfektion. Mot svamp medicin används för behandling av svampinfektion, men upprepning bör även förhindras om möjligt. Hemmet bör inspekteras för en mögel angrepp, som alltför svamp i miljön kan orsaka svampinfektion bihåleinfektion. Att se lakan är rena och installera en inomhus luftrenare kan också hjälpa.

Eftersom svampinfektion bihåleinfektion oftast drabbar personer med nedsatt immunförsvar, är det viktigt att hålla sig friska för att förhindra upprepning. Dricka mycket vätska och behandla andra hälsofrågor, inklusive överdriven stress. Avsvällande medel kan också vara till hjälp, eftersom de ger bihålorna rinna av. Om det används vid första tecken på överbelastning, kan de hjälpa till och med förhindra en infektion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.