Vad är en spontan abort?

Spontanabort är substitut termen för missfall. Det innebär att ofrivilligt gravid vanligen innan den 20 eller 22. Graviditetsveckan, och det normalt förekommer mycket tidigt i graviditeten. Det finns beräkningar som tyder på att 50% av graviditeter slutar i missfall, men många av dessa är aldrig erkänt. Underlåtenhet av ett befruktat ägg att implantatet kan orsaka mycket tidigt missfall som inte någonsin kunnat ana som en graviditet.

Av de missfall som redovisas som faktiska graviditeten, de flesta slutar senast den 12: e graviditetsveckan. De priser för missfall minskar kraftigt efter den 13: e veckan. Detta är särskilt fallet om hjärtat visar sig vara funktionella. När hjärtfunktion bestäms, kvinnor har i allmänhet en 95% chans att inte miscarrying. Detta utesluter inte risk för prematura värkar.

Det finns ett antal saker som kan orsaka spontan abort. Livsstilsval som rökning och droger kan öka risken. Kromosomavvikelser hos fostret brukar antalet en orsak, och dessa inte alltid är genetiska sjukdomar, men är ofta helt enkelt fel som uppstår i reproduktion av nya celler efter ägg befruktning. När dessa är allvarliga, kan de skapa en situation där ett foster inte är livskraftig, och det dör i livmodern. Kroppen reagerar naturligtvis på detta genom att miscarrying.

Andra spontanabort orsaker kan avvikelser i livmodern och exponering för vissa sjukdomar och tillstånd. Ofta är det okänt varför ett missfall inträffar, och om det är en första eller andra graviditeten kan läkarna inte göra undersökningen på grund av den höga spontana aborter. Om missfall inträffar efter den 20: e veckan, kan det finnas mer intresse för att identifiera orsaken eftersom det är ovanligare. Läkare tenderar att inte utreda missfall orsaka om inte en kvinna har tre av dem i följd.

När spontan abort inträffar i erkända graviditeter, är de viktigaste symtomen kramp eller smärta i bäckenet, och eventuellt tillbaka och blödning från slidan. Kvinnor som är gravida och som upplever blödningar eller kramper bör se sina läkare omedelbart. Ibland kan dessa symptom kommer och går utan ett missfall inträffar, särskilt om fostrets hjärtslag upptäcks. Ändå är de alltid symptom som tyder på en graviditet i fara.

Läkare kan ordinera sängläge för en kvinna som är i riskzonen för ett missfall, men om spontan abort är redan igång, kommer de att analysera kvinnan för att se om missfallet helt har skett. Om inte kan läkare rekommendera en dilatation och skrapning (D C) för att ta bort moderkakan och fostret från livmodern. Ibland när fosterdöd inträffar, kan detta vara nödvändigt eftersom spontan abort inte har förekommit, som kallas ett missat missfall. Generellt D Cs anses förhindra infektion och slut missfall obehag, vilket kan vara betydande.

Missfall, särskilt inom erkända och önskade graviditeter kan drivmedel depression, och detta är inte helt på grund av förlusten av ett barn. Kvinnor som har haft ett missfall är på en så stor risk för postpartum depression som är kvinnor som har genomfört ett barn sikt. De som önskade ett barn kan vara ännu större risk eftersom de är i sorg förutom lidande minskningen av graviditetshormoner. Kvinnor bör rapportera symtom på depression till läkare, som ibland behandling med antidepressiva medel kan vara till hjälp eller nödvändiga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.