Vad är en redan befintlig sjukdom?

En tidigare tillstånd är ett tillstånd som råder innan en ansökan om sjukförsäkring plan, eller alternativt kan hänvisa till eventuella villkor som finns för närvarande, och kan tänka på i en enbart medicinsk sammanhang. Vanligtvis är begreppet "i förväg befintligt skick tänkt som gällande för sjukförsäkring, eftersom det finns sätt in som en försäkringsgivare får antingen vägra att cover someone om de har en current sjukdom, eller de kan place en preskriptionstid för någon's täckning. Regler om när ett försäkringsbolag kan förneka täckning baserad på en redan existerande villkor bestäms på federal och ibland statlig nivå.

Speciellt när man ansöker om sjukförsäkring privat, kan de notera försäkringsbolagets förmåga att utesluta någon täckning som skulle användas för att behandla en redan existerande tillstånd. Detta kan göra att finna privata sjukförsäkringar ytterst svårt, om en person har en kronisk sjukdom eller aktuellt hälsoproblem som fortfarande kräver behandling. Det är viktigt att komma ihåg att försäkringsbolagen inte vill spendera pengar och funktion i första hand att begränsa kostnaderna. Människor i toppen av hälsa är de mest lämpliga för privata försäkringar, eftersom de risker den lägsta risken för att behöva vård. Sjukförsäkring företag kan antingen sälja mycket dyra strategier för att människor med dålig hälsa, som inte kommer att täcka tidigare sjukdomar, eller så kan de vägra att försäkra dem.

Privata försäkringsbolag kan också i stället erbjuda en tillhörighet period, där någon vård för ett tidigare tillstånd inte skulle erbjudas i flera månader. Företag brukar inte tillåtet att både utesluta behandling av dessa villkor och sedan införa en tillhörighet tid också. Det är typiskt ena eller det andra, men folk som vill köpa en försäkring bör se till att anknytningen perioden inte exceptionellt lång. När så är fallet, de är fortfarande inte får hälsa täckning de kan behöva.

Det finns skillnader när sjukförsäkringen är en del av förmånen att arbeta. När människor hör till ett företag som erbjuder hälso-täckning kan det vara mycket svårare för en arbetsgivares försäkringsbolag att införa anslutning perioder eller redan existerande begränsningar skick. De kan göra antingen en ibland, men de är vanligen begränsade till exklusive täckning av villkoret till ett år. Dessutom försäkringsbolag kan inte göra så mycket av tiden. Om de nya enrollee hade försäkring som var oavbrutet innan inskrivning i den nya hälso-planen, amerikansk lagstiftning, särskilt Health Insurance Portability och Accountability Act (HIPAA) gör det olagligt för den nya försäkringsgivaren att begränsa täckningen på grundval av redan existerande tillstånd. Detta gäller endast gruppförsäkringar dock, och inte reglera hur en privat försäkringsgivare kan ske.

Det andra sättet på vilket begreppet befintligt skick, får användas är när läkarna behovet av att behandla patienter för en framväxande skick. De måste ta anamnes för att avgöra om något annat tillstånd "pre-existerar" som kan förändra sättet att behandla ett nytt hälsoproblem. Behandling för någon sjukdom har ofta kontraindikationer, eller en uppgift att inte använda den behandling om övriga villkor är uppfyllda. I den meningen måste läkarna veta om tidigare sjukdomar, så att de inte föreskriver av felaktig behandling som kan vara kontraindicerat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.