Vad är en petekier Blödning?

En petekier blödning är en form av mild blödningar som orsakar särskiljande märkning kallas petekier. Dessa markeringar i form av små röda till lila fläckar som kan variera i storlek och distribution från några små märken till en matris som kan se ut som ett utslag eller nötning. Petekier kan orsakas av en mängd olika situationer och förhållanden, och de kan spela en roll både kriminaltekniska vetenskapen och diagnos.

Detta villkor framgår när kapillärerna nära ytan av kroppen explodera och orsaka små röda märken att finnas i anslutning till platsen för brott. De märken som kan kvarstå i flera dagar innan de bleknar bort som kroppen läker sig själv, och de kan vara tecken på en rad medicinska problem.

Fans av deckare och kriminella TV-program kan vara bekant med en av de mest kända former av petekier blödning, den typ upptäcktes av medicinsk examinator eller hjälte som bevisar att någon asphyxiated. När människor är asphyxiated, en klassisk petekier blödning uppstår i ögonen när blodkärlen brista, och petekier kan visas runt ansiktet också. Även om coronern alltid tycks hitta dessa märken direkt i skönlitteratur, i verkligheten tar det ett bra öga och en stark ljuskälla, som den lilla märkningar kan vara mycket svåra att identifiera.

Man kan också uppleva en petekier blödningar till följd av trauma till ett område av huden, t. ex. den som orsakas av intensiv påtryckning eller en kraftig stöt. Offren för upptåg känd som "indiska bränna" får märkte ha en petekier blödning på den plats som orsakas av trauma mot huden, liksom människor som har fattat fast av någon annan. Återkommande märkningar kan tyda på att någon har ett lågt antal blodplättar eller en blodpropp sjukdom som stör vaskulär tryck.

petekier blödningen kan också uppstå när någon har ett beslag, eller som ett symptom på en sjukdom. Ett antal villkor har satts i samband med denna typ av blödningar, från hemorragiska febrar till tyfus. Många sjukdomar som orsakar feber kan förknippas med dessa små röda märken.

Utseendet på en petekier blödning inte nödvändigtvis är alarmerande eller panik, eftersom det kan orsakas av en mängd faktorer. Om markeringarna inte försvinner eller om de förvärras, kan det dock vara ett tecken på en allvarlig underliggande sjukdom som kräver uppmärksamhet. Dessa märkningar kan också ange att någon upplever återkommande fysisk misshandel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.