Vad är en komprimering Fracture?

En komprimering frakturer vanligen förstås en kompression fraktur på ryggraden eller vertebrala komprimering fraktur. En komprimering fraktur uppstår när ett antal kotor i ryggraden är trasiga.

Ryggen består av 33 ben, som kallas kotor, uppdelade i fyra regioner. Den översta syv kotor är kända som halskotor och utvidga ner till övre delen av bröstkorgen. Nästa tolv ben är kända som bröstkotorna och sträcker sig till nedre delen av ryggen. De kommande fem är de mest solida och största, och är känd som ländkotorna, som utgör den nedre delen av ryggen mellan höften och bröstet. Den sista nio ben är smält in i två segment, de svanskotan och korsbenet.

En komprimering frakturer kan inträffa i hela ryggraden, men oftast drabbar två eller flera kotor i nedre bröst-och övre ländryggen, ibland kallad torakolumbala delen av ryggen. En komprimering fraktur är nästan alltid en allvarlig skada, eftersom ryggmärgen är nära var och en av kotor och är i riskzonen när de skift. En kompression fraktur är mest sannolikt skulle kunna orsakas av allvarliga skador på ryggraden, särskilt när det gäller att falla från en extrem höjd. På grund av den kraft som behövs för att orsaka kompression frakturer, förekommer de ofta tillsammans med andra skador, inklusive skador på ryggmärgen och svåra ligament skador. Nästan en-i-ett-tusen människor upplever en kompression fraktur någon gång i sitt liv, även om graden av skador varierar kraftigt.

Symptomen på en kompression fraktur kan inkludera svårt begränsning av rörelse, en minskning i känsla av extremiteter, mindre svullnad, skarp smärta i nedre ryggen och minskad höjd. Utöver dessa direkta konsekvenser klämmande av ryggmärgen i sig kan orsaka udda stickningar eller domningar i hela kroppen. Bortsett från de upplever svår spinal trauma, de mest utsatta för en kompression fraktur är individer med osteoporos. Personer med osteoporos förlora bentätheten, vilket gör det lättare för vävnad av kotorna tvingades avgå i sig själv och orsakar en fraktur. Ju sämre benskörhet, desto mindre trauma kan behövas under en komprimering fraktur inträffa.

Så snart det står klart att någon har en kompression fraktur bör de immobiliserade att förhindra skador på ryggmärgen. En hård, är vadderad yta ideal, och naturligtvis räddningspersonalen ska omedelbart anmälas. I de flesta fall är en operation onödig att läka en kompression fraktur. Bära ett stag eller gjutna och delta i en minimal verksamhet samtidigt som antiinflammatoriska medel gör det möjligt för kroppen att reparera skador inom sex till tio veckor i många fall av stabila frakturer. Om en operation anses nödvändig, är armeringsjärn används ofta för att justera kotor till rätt position och bröstlapp dem på plats. Liksom i fallet med alla stora ben trauma, ett program för rehabilitering rekommenderas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.