Vad är en familjeplanering Clinic?

En klinik familjeplanering är en hälso-anläggning som tillgodoser preventivmedel och andra gynekologiska tjänster. Det marknadsförs som ett sätt att hjälpa människor att förhindra graviditet genom preventivmedel eller andra metoder tills de väljer att starta familjer. Många kliniker är federalt eller privatfinansierade för att ge låginkomsttagare personer med förebyggande hälsovård, t. ex. visningar av bröstcancer eller sexuellt överförbara sjukdomar, vid ett gratis eller lägre kostnad. Majoriteten av klinikerna är belägna i USA och Storbritannien, men några familjeplanering klinik läkare resa till utvecklingsländerna för att erbjuda tjänster som goda gärningar.

Kliniker kan fungera som ett sätt för sexuellt aktiva personer enkel tillgång till preventivmedel, såsom p-piller eller kondomer. Beroende på var familjeplanering kliniken är belägen och hur mycket stöd det får, kan den godta alla storlekar donation som betalning eller det kan ha att sätta en fast avgift. Många kliniker tenderar att vara billigare än läkare kontor, så att folk utan försäkring kan köpa preventivmedel till ett lägre pris. Vissa människor väljer familjeplanering kliniker om de vill konfidentiellt få preventivmedel.

Det finns flera gynekologiska hälsa och tjänster som erbjuds av de flesta kliniker familjeplanering. Kvinnor kan få tjänster för att säkerställa reproduktiv hälsa, såsom årliga gynekologiska hälsokontroller, livmoderhalscancer och bröstcancer filmvisning cancer och sexuellt överförda sjukdomar testning. Klinikerna erbjuder också sjukvård för män. De kan kontrollera män för reproduktiv hälsa sjukdomar såsom koloncancer, erektil dysfunktion, infertilitet, eller sexuellt överförbara sjukdomar.

Om folk som inte vill att föreställa sig ett barn har oskyddat samlag eller preventivmedel misslyckas, en familjeplanering klinik kan förse dem med akuta preventivmedel. Akut preventivmedel, även kallat morgonen efter-piller har intagits av en kvinna och är tänkt att förhindra graviditet genom att stoppa utsläpp av ägg. Detta kan hålla spermier från implanterar ägget och är mest effektivt om de tas upp till fem dagar efter oskyddat samlag. Abort tjänster erbjuds också vid kliniker i händelse av oönskade graviditeter, samt information om andra alternativ, som adoption.

En person behöver inte nödvändigtvis vara närvarande sexuellt aktiva att dra nytta av de tjänster som erbjuds av en familj klinik. Klinikerna erbjuder också information om sexuell och reproduktiv hälsa, såsom sexuellt överförda sjukdomar förebyggande, effektiva preventivmetoder, och hur man ska vara beredd på de emotionella aspekterna av att ha sex för första gången. Vissa kliniker erbjuder också rådgivning telejourer och rådgivning för våldtäktsoffer samt gravida tonåringar eller personer som lider av svåra känslomässiga problem efter en abort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.