Vad är en djup vävnad massage?

Deep tissue massage är en typ av massage som syftar till att komma in i bindväv i kroppen, snarare än bara muskler ytan. När en massageterapeut utför djup vävnad, att han eller hon använder en mängd olika tekniker tränga djupt muskler och fascia, lossa dem och släppa spänningar. Många kunder har en mer intensiv upplevelse med en djup vävnad massage, men också anser att det är mer fördelaktigt, eftersom det behandlar djupa muskelvärk. Liksom andra typer av massage, djup vävnad är mest fördelaktigt då på en regelbunden basis, så att terapeut och klient kan arbeta tillsammans för att rätta till långvariga problem, lätta på kroppen och förebygger skador.

De flesta massörer har åtminstone någon djup vävnad utbildning och har möjlighet att gå djupare under en vanlig massage om det behövs, men för att få ett riktigt bra djup vävnad massage, är det en utmärkt idé att gå till en massageterapeut som tävlar i djup vävnad. De flesta spa har flera massörer som kan erbjuda en grundläggande djup vävnad massage integrera ett antal tekniker och stilar anpassade för din kropp för maximal effekt. Dessutom har ett antal särskilda skolor av massage som Myofascial utsläpp och Rolfing specialiserade djup vävnad massage, och en del kunder föredrar att arbeta med massage terapeuter som har studerat dessa tekniker. Experiment med att försöka flera massörer för att hitta en som är rätt för dig.

En av de definierar skillnaderna mellan djup vävnad och regelbunden massage är att använda verktyg. En vanlig massage oftast bara innebär händer och underarmar av terapeuten. Under en djup vävnad, kommer dock terapeuten använda armbågar och fingrar för djupet, inträngande arbete i muskeln. Dessutom kan tränga verktyg såsom keramik, glas eller trä rekvisita ska användas. En djup vävnad massage tenderar också att vara mycket långsam, och massageterapeut kommer att använda långa, flytande linjer för att underlätta in och ut ur muskeln. Går i alltför snabbt kan få muskler att spända upp, vilket inte är en önskad reaktion. Många massageterapeuter har även stadigt tryck på oroshärdar i flera minuter för att uppnå muskel släppa innan vi går vidare till nästa område av kroppen.

När klienter går att få en djup vävnad massage, de bör prata med terapeuten om eventuella kvarstående frågor de skulle vilja ta upp i massage. De flesta terapeuter är glada att kunna koncentrera sig på en enda kroppsdel för ett helt massage för att nå bestående resultat att kunden verkligen känner. Det är också viktigt att kommunicera med massageterapeut om smärta, en djup vävnad massage skulle aldrig skada, och om det gör ont, kommer det att bli kontraproduktivt. Massagen kan vara intensiva, men om en kund börjar att känna smärta, ska han eller hon anmäla det omedelbart. Vid slutet av sessionen bör mycket vatten förbrukas för att hjälpa kroppen uttrycker toxiner frigörs vid massage.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.