Vad är en Ryggmärg Stimulator?

En ryggmärgen Stimulator är en anordning som hjälper till att lindra smärta genom att blockera vissa neurotransmittorer. I USA har Food and Drug Administration (FDA) godkände implantat av ryggmärgen stimulatorer för smärtlindring. Läkare rekommenderar ofta denna enhet för patienter med anamnes på kronisk smärta frågor.

De flesta studier visar ryggmärgen Stimulator fungerar bäst på smärta orsakad av skada eller nervskada. Vissa spinal villkor som stimulator brukar hjälpa omfatta spinal skada, feljusterade kotor, eller degenerativa sjukdomar. Sökande med rygg problem som orsakas av arbetsrelaterade skador får ofta befrielse från detta förfarande. Läkare kan använda den för att behandla andra sjukdomar såsom migrän och kronisk regional smärta syndrom.

En fysisk och psykologiska undersökningar krävs för individer överväger detta förfarande. Sökande med pacemaker, vissa infektioner, eller betydande psykologiska frågor kan inte berättiga till ryggmärgen stimulator. Vissa blod förhållanden kan också pröva en person ut som en kandidat.

Kandidater till stimulator kommer att ha en rättegång implantera innan de permanenta ryggmärgen Stimulator är placerad. De flesta läkare rekommenderar typen av förfarande för att säkerställa att kandidaten inte utveckla komplikationer. Om patienten har en framgångsrik provkörning, är den permanenta stimulator implanteras.

stimulatorn fungerar genom att ha trådar kirurgiskt placeras under huden, följt av implantatet i stimulator. Under den första rättegången, är stimulator justerat för individens smärtnivå. Vid rekrytering är stimulator redo att blockera smärtan genom att skicka en liten elektrisk ström genom kablarna till dorsala kolumnen.

Efter operation för ryggmärgen Stimulator, kan läkare rekommendera spinal rehabilitering och sjukgymnastik. Ibland kan komplikationer utvecklas efter implantation av stimulatorn. Vissa komplikationer är ryggvätskan läckor, förlamning, och nervskador.

Eftersom ryggmärgen stimulatorer är elektromagnetiska, med hjälp av andra anordningar för magnetisk i närheten av patienten kan vara farlig. Maskiner som kan vara farliga omfatta röntgenapparater och magnetisk resonanstomografi (MRT) utrustning. Merparten av tiden är patienterna uppmanas att göra en ID-kort. I nödfall kan detta kort låta snabbt personalen vet att vissa magnetisk inte bör användas.

Det finns många fördelar med att få en ryggmärgen stimulator. Förutom till viktiga fördelar för minskad smärta, kan patienterna behöver mindre medicin. Framgångsrika mottagare kan ha en bättre livskvalitet genom att ha mindre smärta. De flesta återgå till normal verksamhet i cirka sex till åtta veckor.

Som med alla kirurgiska ingrepp, bör en patient tala med sin läkare om riskerna och fördelarna med en ryggmärg stimulator. Läkare beräknar att ryggmärgen Stimulator endast kan ge en måttlig mängd av lättnad för patientens smärta. För patienter som upplever en svår stor smärta, alla åtgärder är ofta en enorm förbättring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.