Vad är en Primary Care sjukhus?

En primärvården sjukhus är ett sjukhus som erbjuder primärvård till patienterna. Primärvården är den viktigaste kontaktpunkt för patienter som förs in i sjukvården, oavsett om de är att beställa tid för rutinmässig vaccinering eller gå till läkaren om en kronisk hosta. En mängd tjänster erbjuds på ett primärvården sjukhus, inklusive hänvisningar till specialitet sjukhus och leverantörer som kan erbjuda avancerad vård till patienter som inte kan behandlas i en primärvården anläggning ensam.

På en primärvården sjukhus, patienterna har tillgång till ett antal förebyggande vård inklusive rutinmässiga hälsokontroller, vaccinationer, hälsa och utbildning. De kan också få underhåll vård för kroniska sjukdomar som diabetes, depression och astma. Både underhåll och förebyggande vård är utformade för att hålla patienterna så bra som möjligt, och att identifiera nya frågor innan de blir ett stort problem, minska antalet ärenden om mer avancerade vårdgivare och förbättra livskvaliteten för patienterna.

Anläggningarna på ett primärvården sjukhus också innehålla förslag till diagnos och behandling av sjukdomar. Anläggningen kan omfatta en akutmottagning som behandlar kritiska fall stabilisera patienter och ge remisser för långtidsvård, tillsammans med en möjlighet för primärvården möten med läkare som kan träffa patienter ta itu med hälsoriskerna som inte är kritisk natur, men kan bli ett problem om den inte behandlas. Dessa primärvården eller allmän läkare är utrustade för att hantera ett brett spektrum av medicinska tillstånd, och de etablera långsiktiga relationer med sina patienter.

Många hälso-och sjukvårdssystem är strukturerade för att placera en stor vikt vid primärvården, med målet att uppmuntra människor att söka läkarvård tidigt. När en patient kommer in i en primärvården sjukhus, hans eller hennes tillhandahållare kan fatta beslut om vidare behandling, vilket kan innefatta rekommendationer om en specialist som kan behandla en specifik fråga som ligger utanför räckvidden för ett sjukhus eller vårdgivare. Till exempel en patient som behöver behandling av cancer kommer att behöva träffa en onkolog för att diskutera alternativ behandling av cancer.

Många nationer har ett riskklassificeringssystem för primärvården sjukhus som bygger på den typ av behandlingar som de tillhandahåller. Dessa bedömningar överväga graden av trauma ett sjukhus är utrustade för att hantera, till specialister på personal ger specialiserad vård, och sjukhusets uppdrag. På sjukhuset sådana värderingar är viktiga, eftersom de kan begränsa tillgången till statliga pengar, och de kan vara ett bekymmer för vårdgivare som överväger positioner på sjukhuset. Ett trauma kirurg, till exempel, kanske föredrar en högt rankad traumacenter som erbjuder en möjlighet att arbeta i komplexa och utmanande fall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.