Vad är en Plantar fasciit Sock?

Plantar fasciit är en inflammatorisk sjukdom som påverkar plantar fascia av foten. Denna del av foten är en tjock pad av vävnad som sitter under hälen ben, sträcker sig mot tårna. Detta tillstånd kan orsaka extrem hälen smärta, särskilt vid stigande efter vila eller sova. Vanliga orsaker till plantar fasciit omfatta arbete som innebär långa perioder av stillastående eller viktbärande, övervikt, och fallit valv. Personer med denna fot smärta fördel ibland från användning av en plantar fasciit strumpa, en anordning som hjälper sträcka hälsenan och minska stress på plantar fascia.

plantar fascia ger foten med stoppning som kuddar hälen benet. Denna del av foten är under stor fysisk påfrestning under gång och löpning, eftersom det är det hälen och hälsenan som bär vikt när en fot knuffar bort från marken. Eftersom hälsenan delar denna funktion och plantar fascia och sträckte senan kan bidra till att minska häl smärta i samband med tillståndet.

Många typer av plantar fasciit behandling innebär användning av Ortopediska anordningar som minskar trycket på plantar fascia, vilket gör att foten att läka. Dessa enheter omfattar hålfotsinlägg sulor och skor som stödjer fotvalvet. På natten, Ortopediska spjälor och liknande anordningar används för att hålla foten böjd under sömnen.

Ett effektivt sätt att hjälpa sträcka senan och lindra smärta är med hjälp av en plantar fasciit strumpa. Strumpan passar över foten och sträcker sig till kalv, och bidrar därmed till att fotvalvet. Vid tån på strumpan är en lång, stretchig rem som kan fästas på en ring monteras kalv slutet av strumpan. Genom att trä bandet genom ringen och binda fast den är foten förvaras säkert på en nittio graders vinkel mot kalven. På detta sätt plantar fasciit strumpan också hjälper till att sträcka vadmuskeln och hälsenan.

Den största fördelen av plantar fasciit strumpan är att om strumpan är sliten natten, är foten hålls i en böjd ställning. Detta bidrar till att minska fot smärta som känns på vakna. Dessutom, när strumpan används regelbundet under flera månader, förbättrar flexibiliteten i vadmuskeln, minska svårighetsgraden av tillstånd totalt.

Ortopediska enheter som till exempel plantar fasciit strumpan är inte lämpliga för användning av något med denna klack villkor. Personer med diabetes eller annan sjukdom som påverkar blodcirkulationen, får kvinnor som är gravida och personer med vissa andra fotproblem, risk hälsa komplikationer om de använder strumpan. Dessa grupper av människor bör rådgöra med en läkare innan du använder en ortos strumpa för plantar fasciit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.