Vad är en Öppen apoteket?

öppenvården apotek är ett apotek som fyller recept för patienter anslutna till apoteket förälder medicinska institut, vanligtvis ett sjukhus eller en klinik. Vanligtvis kommer öppenvården apotek fylla endast recept relaterade till medicinsk behandling till den förälder anläggningen eller en av dess vårdcentraler, i motsats till en mer konventionell apotek, som fyller recept för någon. Sjukhus erbjuder oftast tjänster inom öppenvården apotek som en service till sina patienter, och ibland till personal.

Reglerna om vem som kan få recept fyllas vid en poliklinisk apotek varierar beroende på apoteket politik. Vanligtvis människor som är på sjukhus kan fylla sina recept där, tillsammans med personer som just har avslutats med föreskrifter som behöver fyllas. Dessutom hanterar apoteket recept från människor i öppenvården terapi, och många även fylla föreskrifter för personalen vid sjukhuset.

Liksom med andra typer av apotek, en poliklinisk apotek kan oftast hantera skriftliga föreskrifter samt föreskrifter som ringde inPå grund av behovet för sammansatta komplexa läkemedel i en sjukvårdsinrättning kan öppen apotek även kunna erbjuda specialitet läkemedel och preparat till sina patienter, i stället för att specialavtal dem.

Det finns flera fördelar för patienter som använder en öppen apotek i motsats till en vanlig apotek. Den första är att apoteket är på samma plats där de får medicinsk behandling, så att de inte behöver göra en extra resa till apoteket för att hämta recept. Den andra är att apoteket personalen vanligtvis mycket väl insatt i patientens tillstånd, och personalen kan snabbt fånga potentiella läkemedelskandidater konflikter och andra problem som kan uppstå. Den öppenvården Apoteket kan också erbjuda rabatter på recept.

Hospital personal kan också utnyttja tjänster inom öppenvården apotek, plocka upp de föreskrifter som behövs i arbetet. Farmaceutiska tjänster kan också vara en del av anställda, med anställda får sina recept till nedsatt pris som en del av sin hälsa planer. Anställda som väljer att fylla recept på andra ställen kan verkligen göra det, men de kan tvingas betala hela kostnaden för läkemedel.

Förutom en poliklinisk apotek, en del sjukhus har också en sluten apotek, som särskilt fyller recept för människor som är på sjukhus. Den slutna apotek är ofta i en annan del av sjukhuset än öppenvården apotek, och det kan endast vara öppen för behörig personal, med läkare och sjuksköterskor att ta upp föreskrifterna för sina patienter. Detta apotek synkroniserar också sin poster med poliklinisk apotek för att säkerställa att patientens data är alltid aktuell.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.