Vad är en Komprimering Bandage?

Termen kan använda på många olika typer av bandage. Ett förband är ett material som används för att stödja en del av kroppen, eller hålla en medicinteknisk produkt intakt. Bandage finns i olika storlekar och former, men ett bandage kan också hänvisa till allt material som lindas runt en skada, inklusive tyg, läder och till och med blad.

förband har använts sedan förhistorisk tid, även bandage material har till stor del förändrats sedan dess. Hudar, blad, växter och remsor av tyg ofta används för att förebygga sår från blödning. De gamla egyptierna var mycket skickliga på bandage avlidna personer, och till att säkerställa att inga bakterier kan komma in en kista. Dessutom en allmän läkare som tillämpas bandage på sår innan den 17: e-talet måste ha omfattande kunskaper för att förhindra ytterligare skada.

Under den 17: e talet var spets-up strumpor ofta används för att komprimera ben sår. Dessa strumpor var tillverkade av GLACESKINN eller läder, och de visat sig vara något bra, även om många människor dog av sår som tilläts bli angripet av bakterier. När den 19: e talet rullade runt, var plast komprimering bandage uppfanns.

Inom bredare kategorin förband är den term komprimering bandage . Komprimering bandage kan delas upp i två grundläggande kategorier: kort sträcka komprimering bandage och lång sträcka bandage kompression. En kort sträcka bandage komprimering gäller inte ytterligare press på ett sår, eftersom det förkortar efter ansökan. Dessa förband är ofta används för att behandla lem sår som måste bandagerade under lång tid. Lång sträcka bandage kan inte lämnas på ett sår för en lång tid, eftersom de kommer att leda till ytterligare press som leder till skada.

Sjukhus, vårdinrättningar, och individer kan alla köpa bindor som används för komprimering ändamål . Förutom att behandla mindre sår, är komprimering bandage också för att behandla venösa bensår. Det tryck som orsakas av en kompression bandage kan hjälpa en bensår läker snabbt.

Komprimering bandage kan göras från olika material, även om de flesta är gjorda av plast som har försetts med en kompress centrum. Populära komprimering bandage varumärken Setopress ®, och Convotec ®. Dessa förband kan köpas i vissa apotek, men större förband måste köpas genom specialbutiker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.