Vad är en Elektrolys Machine?

Elektrolys är den enda metoden för permanent hårborttagning erkänts av Food and Drug Administration och American Medical Association. Denna typ av hårborttagning kräver en mycket skicklig, licensierad tekniker och användning av en elektrolys maskin. Det är en känslig process som kräver en tekniker med utbildning och erfarenhet, och inte bör försöka hemma.

En elektrolys maskinen hjälper att bli av med oönskad hårväxt med hjälp av kemisk eller värme energi för att förstöra hårets tillväxt centrum , förebygga återväxten uppstår. Processen kräver vanligen flera sessioner och resultat varierar. Även om det anses vara en permanent hårborttagning process, ca 7% till 10% av dem som fick den behandling uppger att de inte är nöjda.

Hår elimineras genom en elektrolys maskinen via införandet av en tunn sond i hårsäcken. Elektricitet överförs sedan ner i follikeln genom sonden, vilket resulterar i en lokal förstörelse av hår tillväxt centrum. Om det görs korrekt kommer sonden tränger inte genom huden. Hårsäckar är små och väl sond införande kräver erfarenhet och utbildning. Penetration av huden genom felet kan vara smärtsamt och medför risk för infektioner.

Vissa elektrolys maskiner använder en något annorlunda metod. I stället för att föra in en sond i hårsäcken, de arbetar med en pincett bifogad fil som gripskopor och håller håret som den elektriska ström som administreras. Denna typ av elektrolys kan vara säkrare och bekvämare.

En elektrolys maskinen fungerar eftersom hårsäcken miljön under huden är fuktig. Vid foten av en hårsäck är papilla, den del av follikeln som innehåller blodkärl. En elektrolys maskinen använder denna vattniga område, rikt på mineraler, att göra en kemisk reaktion som förstör papilla. Detta förstör därmed follikeln förmåga att åter växa hår.

Den elektriska ström som utlöser den kemiska reaktionen, att byta vatten och salt i hårsäcken i starkt frätande natriumhydroxid (NaOH). Denna förening är så surt att det löser sig follikeln och papilla helt. Utan en fungerande papilla är hårsäcken inte växa hår.

någon form av obehag är förknippad med elektrolys, så en lokalbedövning ofta används under processen. Eftersom en skicklig yrkesman är skyldig att säkert och effektivt driva en elektrolys maskin, kan kostnaden för dessa bli höga. Andra, billigare, alternativ finns för att ta bort oönskat hår, men resultaten kommer inte att vara permanent.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.