Vad är en Abdominal Aneurysm?

buken aneurysm uppstår när bukaorta, de blodkärl som ger blod till benen, bäcken och buk, buktar eller expanderar. Villkoret oftast drabbar män som är 60 år och äldre. Om aneurysmet spricker och är obehandlad leder resultatet för stötar eller dödsfall.

Denna typ av aneurysm kan leda till ytterligare en allvarlig hälso-tillstånd som kallas embolisering. Embolisering inträffar när blodproppar i aneurysmet övergång till blodkärl som ansluter sig till andra organ i kroppen. Om blodkärlen blir blockerats på grund av blodpropp eller annat skräp, den person erfarenheter svår smärta och kan även drabbas av förlust av en kroppsdel.

rökare, överviktiga och personer med högt kolesterolvärde löper risk att utveckla en buken aneurysm. Patienter med högt blodtryck och emfysem kan utveckla en buken aneurysm också. De med familj historia som inkluderar denna typ av aneurysm är också i riskzonen för sjukdomen.

En buken aneurysm kan ta år att helt utveckla, men symtom är illamående, kräkningar, buksmärta, förhöjd puls när de är i en stående ställning, och ångest. Patienter kan uppleva en styv buken eller en pulserande i buken. Huden kan kännas fuktig också.

Läkare kan utföra olika tester för att avgöra om en patient har en buken aneurysm, även om inga tecken är närvarande. En datortomografi (CT) scan, ett ultraljud och magnetisk resonanstomografi (MRT) är standard tester som utförs på patienter när läkaren misstänker att en buken aneurysm är närvarande. Många gånger är den läkare kunna känna närvaron av en pulserande massa i magen, ett klassiskt tecken på att ett aneurysm har utvecklats.

Om det fastställs att patienten har ett aneurysm i buken som är högst 2 inches (5,08 cm. ) Kan läkaren kontrollera patientens medicinska tillstånd var sex månader till ett år. Detta kommer att säkerställa att aneurysmet inte ökar i storlek. Under denna tid, kommer läkaren ut medicin eller ge råd till patienter om hur man byter till en hälsosammare livsstil.

Till exempel kommer rökare få i uppdrag att sluta röka, kommer överviktiga patienter uppmanas att gå ner i vikt, och högt blodtryck patienter kommer att ordineras medicin för att sänka blodtrycket. Regelbundna besök hos en läkare är av yttersta vikt för att övervaka storleken på aneurysmet. Detta beror på finns det alltid en chans att det aneurysm kan öka i storlek och brista.

I vissa fall kommer läkaren bestämma att patienten kräver akut kirurgi. Om aneurysmet åtgärder mer än 2 inches (5,08 cm. ) Eller om patienten upplever symtom, är patienten planeras för ett aneurysm reparation. I detta särskilda förfarande, innebär att läkaren ett plaströr i den skadade delen av aorta för att stärka den. Detta rör tillåter blodet att enkelt passera genom.

Ett annat sätt att reparera aneurysmet är genom en operation som kallas endovaskulära stent graft. Under detta förfarande är katetrar placeras i hela blodkärlen. Ett rör som kallas en endovaskulära stent graft styrs till aneurysmet området.

Detta transplantat tjänar till att stärka den stora kroppspulsådern. En endovaskulära stent graft förfarande är bara intressant för vissa patienter vars aneurysm är rätt form för transplantatet. Övriga patienter kommer att behöva ha mer invasiv kirurgi aneurysm repair.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.