Vad är diafragma andas?

diafragma andning är en andningsteknik som används för att dra luft djupt i lungorna, vilket gör att lungorna att fylla helt med varje andetag. Förutom att fylla lungorna, främjar tekniken också kompletta utandning av luft från lungorna. Även känd som djupandning, mage andning, mage andas och magen andas, kan diafragma andning har en rad fördelar för människor som utövar den regelbundet.

I diafragma andning, tar läkaren ett djupt andetag utan att flytta hans eller hennes bröst och tvingade mellangärde att arbeta för att blåsa upp lungorna. Membran är en muskel precis under lungorna. Eftersom regelverket ökar, utvidgas det brösthålan, vilket gör att mer luft kan flöda in i lungorna genom att skapa sug, och när det kontrakt, tvingar den luft ur brösthålan. Även när någon inte gör sig diafragma andning, spelar denna muskel en aktiv roll i andningen.

Många människor börjar använda diafragma andas genom att ljuga på rygg, med ena handen på bröstet och en hand på den övre magen i närheten av mellangärde. Utövaren tar en långsam, djupt andetag, som arbetar för att utöka membranet och blåsa upp lungorna, och sedan en lång, kraftig utandning som driver alla ut luften ur lungorna. Handen i magen bör gå med membran som andetag tas, medan handen på bröstet bör fortfarande kvar.

Personer med lungsjukdomar ofta uppmuntras att öva diafragma andas eftersom det förbättrar lungfunktionen, och ökar mängden syre upp av lungorna. Tekniken kan också användas för att hantera stress och rädsla under perioder av luftvägsobstruktion och andningssvårigheter. Denna teknik kan också användas för att hantera stress, spänningar och andra psykologiska problem, och människor ofta använder diafragma andning eller tekniker i utövandet av yoga och andra discipliner rörelse.

Flera fem till 10 minuters sessioner av diafragmabråck andas varje dag kan vara fördelaktigt. Det kan kännas obekväm i början att andas utan att flytta på bröstet, men folk kan notera att regelbundna sammanträden främja en känsla av avslappning, fokus och komfort. Ta sig tid att fokusera på andningen under korta perioder varje dag kan också fungera som en miniatyr paus från stress och spänningar av dagen, vilket kommer att bidra till att minska stress och spänningar. Individer som lider av lungsjukdomar kanske överväga att konsultera en läkare eller andningsterapeut för att få mer information om diafragma andning och dess förmåner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.