Vad är claudicatio intermittens?

Motion i ohälsosamma individer kan orsaka smärta i benen och kramper kallas claudicatio intermittens. Snarare än en sjukdom åt sig själv, är denna smärta symptomatiskt för perifer artärsjukdom (PAD). Claudicatio intermittens indikerar problem med cirkulation i artärerna som kan leda till allvarliga hygienkrav som hjärtsjukdom.

Under dessa med ateroskleros, eller åderförkalkning, bygger kolesterol i blodkärlen och rockar väggarna med plack. Detta förekommer i alla artärer när vi åldras, men framför allt drabbar extremiteter. Den begränsade blodflöde orsakar många hälsoproblem. Under ökade aktiviteter, exempelvis promenader eller att idrotta, smala blodkärl som inte lämnat tillräckligt med syresatt blod för att hålla musklerna aktiva, så de kramp upp och orsaka skytte smärta. Om verksamheten upphört, och musklerna slappna av, smärtan kommer gradvis att avta och försvinna.

En läkare kan diagnostisera perifer artärsjukdom hos dem med claudicatio intermittens. De kommer att utföra tester som mäter blodtrycket under vila och motion, samt bedöma din risk för hjärtsjukdom. De kan utesluta andra orsaker, t. ex. artrit. De med diabetes, högt blodtryck, eller de som röker eller dricker redan har en högre risk för hjärt-kärlsjukdom. Taget från ett latinskt ord som betyder "att halta, claudicatio intermittens är ofta det första synliga tecken på sjunkande artär hälsa. Personer över 50 år måste uppmärksam eftersom mellan 4-10% lider av PAD.

livsstilsförändringar, i kombination med läkemedel och kosttillskott kan hjälpa till att förhindra eller lindra smärtan av claudicatio intermittens . Naturligtvis en balanserad kost med lågt kolesterol minskar risken för åderförkalkning. Alkohol och tobak hastigheter även skador på dina artärer. Mild, skonsamma motion, som att gå på plan mark, stärker musklerna och ökar cirkulationen. Kosttillskott, framför allt E-vitamin, B och C, förbättra obehag av claudicatio intermittens också. För de med mer akut smärta, det finns flera mediciner tillgängliga som minskar kramper och bidra till att förhindra en allvarligare problem såsom hjärtattack eller stroke.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.