Vad är Skin Hyperpigmentering?

Skin pigmentfläckar är en sjukdom med mörk färg på huden. Detta är inte samma sak som när en person är allmänt mörkt skal. Detta villkor innebär onormal färg och kan upplevas av människor med olika toner av huden. Ett exempel på pigmentfläckar är en mörk plats som är kvar från en finne.

Huden är färgad av celler som kallas melanocyter, som producerar ett pigment som kallas melanin. När melanin produktionen påverkas negativt, hud hyperpigmentering kan förekomma. Det finns flera orsaker till ett sådant tillstånd. I många fall ärrvävnad är den skyldige. Detta är ett område av huden som har skadats, kanske genom ett sår eller akne.

Akne är en hud sjukdom som orsakas av inflammation i talgkörtlar. Det leder ofta till finnar som kan uppstå på olika områden i kroppen, såsom ansikte, hals och axlar. Finnar orsakar ofta förändring av hudens färg som är permanenta.

De förändringar som orsakas av akne finns ofta som mörka fläckar. Man kan misstänka att sådana reaktioner hyperpigmentering skulle vara mest självklara bland lättare personer. Det är dock ofta den mest självklara bland människor med mörkare hudtoner.

Fräknar är också en form av hyperpigmentering. Dessa är små mörka fläckar som ofta finns spridda över en persons ansikte. De kan också hittas på andra delar av kroppen. Dessa är också ett resultat av klibbar melanocyterna. Detta villkor är allmänt förekommer bland ljusare hud folk.

Acne och fräknar ses ofta som störningar av estetiska skäl. Dessa villkor är normalt inte skäl för allvarlig hälsorisk. Det finns några fall har dock när huden hyperpigmentering är ansluten till mer allvarliga tillstånd.

Cancer kan vara orsaken till hudens hyperpigmentering. Detta ses med melanom, som är en typ av hudcancer som kännetecknas av ett knippe onormalt mörka celler. Detta kluster kan ofta misstas som en gemensam mullvad, som också är ett onormalt mörk fläck. Med melanom är dock platsen faktiskt en tumör som kan orsaka allvarliga problem. Tecken på att problemet faktiskt kan vara melanom innefatta klåda och blödningar.

Hud hyperpigmentering förknippas ofta med Addisons sjukdom. Sjukdomen orsakas av en brist på hormoner som produceras av binjurarna. Eftersom kroppen försöker korrigera problemet ett annat hormon frisätts som leder till ökat melanin. En person som lider av detta tillstånd kan uppleva mörkare veck i händerna eller munnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.