Vad är Rekonstruktiv tandvård?

Rekonstruktiv tandvård är metoden eller processen för att rekonstruera en persons tänder, tandkött, käke eller någon kombination av dessa i en annars normal mun. Rekonstruktiv tandvård är mer omfattande än kosmetisk tandvård och är vanligen utförs under sedering. Skillnaden mellan kosmetisk och rekonstruktiv tandvård definieras ofta löst av försäkringsbolag, eftersom många kommer att betala för rekonstruktiv tandvård att reparera eller återuppbygga trasiga eller kluvet i tänder, men inte betala för kosmetisk tandvård som kemiskt eller laser blekning.

Behovet av rekonstruktiv tandvård är ofta resultatet av en olycka eller ärftlighet, men är ofta ett resultat av dålig munhygien. Rekonstruktiv tandvård är ofta önskas av estetiska skäl, men kan vara medicinskt nödvändig om problemet stör de normala funktionerna i munnen. Ibland är tuggning eller tal hindras till följd av en skada eller ärftlig fråga som berör munnen. Överbeläggning, käkleden (TMJ) sjukdomar, skador käken, och andra medicinska problem kan kräva rekonstruktiv tandvård.

Rekonstruktiv tandvård kan innebära att byggandet av nya tänder med ett kompositmaterial, reparation eller ombyggnad broar, eller skapa implantat där tänder saknas. Ibland är rekonstruktiv tandvård nödvändigt att stödja och förhindra skador på tänder som är intakta och väl fungerande. Hela munnen återuppbyggnaden är det mest extrema exemplet på rekonstruktiv tandvård och ibland uteblivna för en uppsättning av tandproteser.

Innan rekonstruktiv tandvård, är det nödvändigt att samråda med en behörig tandläkare eller oral kirurg som kommer ta en kort anamnes, undersöka munnen, och diskutera dina alternativ. Experterna är överens om att mer än en åsikt bör rådfrågas innan genomgår full mun återuppbyggnad. Rekonstruktiv tandvård kan bli mycket dyrt beroende på omfattningen av utfört arbete. Kontrollera med ditt försäkringsbolag att lära sig vad de kommer och inte kommer att omfatta i vägen för rekonstruktiv tandvård, och se till tandläkaren du har valt har en fakturering personal väl insatt i försäkring. Många tandläkare har möjlighet att strukturera betalning planer för patienter med liten eller ingen försäkring, så se till att fråga din tandläkare om lönepolitiken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.