Vad är Oral Rehydration Salter?

oral rehydrering salter är en blandning av salter som används i rehydrering behandling. Denna typ av behandling erbjuds patienter med kräkningar och diarré för att fylla på vatten förlorade under loppet av sin sjukdom. Oral rehydrering behandlingen är så enkel att den kan utföras i hemmet, även om det erbjuds även i medicinsk utrustning.

När människor upplever svår diarré i synnerhet, deras kroppar förlora mycket vatten, och elektrolytbalansen av kroppen också blir störd. I tredje världen, är en av de vanligaste dödsorsakerna, särskilt bland barn, diarrésjukdomar. Detta skulle lätt kunna förhindras genom att se till att patienterna var korrekt hydrerad. Även hydrering kan genomföras med intravenös eller subkutan infusion av vätskor, kan det också ske genom munnen, och vätskor erbjuder genom munnen är lättare att inrättandet av en infusion.

Bara ge vatten är dock inte tillräckligt , eftersom rent vatten inte kommer att ta upp förlusten av salter. Som ett resultat, är oral rehydrering salter som behövs. En enkel salt och socker lösning kommer att hålla balansen av salter i kroppen stabil och hjälpa patienten absorbera vattnet. Många företag tillverkar förpackade oral rehydrering salter som innehåller glukos, natriumklorid, kaliumklorid, och trinatriumcitrat i väl avvägd mängd. Dessa salter kan läggas till vatten och ges till patienten.

Det är viktigt att se till att det vatten som används för att administrera oral rehydrering salter är rent. Om vattnet är förorenat, kommer vätskan leverera en nyttolast av bakterier som kan göra patienten mer sjuka. I områden där vatten är inte rutinmässigt behandlas före leverans, kan vattnet kokas för att göra det säkert att dricka. Hemma preparat såsom soppor kan användas för att ge oral rehydrering terapi, och de kan vara mer accepteras av patienten än en enkel blandning av vatten och muntliga salter rehydrering.

Många människor i den utvecklade världen är förtrogen med de råd att dricka mycket vätska, speciellt vätskor som kyckling eller grönsakssoppa, när de är sjuka. Samma råd gäller även i utvecklingsländerna där förvaltning av vätskor i hemmet kan hindra en patient från att bli så sjuk att ett sjukhus besök krävs.

allmänt antagande av oral rehydrering salter har gjort en signifikant skillnad i dödligheten i många utvecklingsländer. Även om det finns många utmaningar på hälsoområdet i dessa regioner, förhindra dödsfall i diarrésjukdom är en bra början. Andra åtgärder som kan användas för att förebygga sådana dödsfall bland annat bättre hygien, för att minska spridningen av sådana sjukdomar och vaccination, för att hjälpa patienter motstå diarrésjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.