Vad är Mjölk allergiska symtom?

Milk allergi symptom kan variera från individ till individ. Symtom kan uppträda snabbt efter att ha druckit mjölk eller ta upp till några timmar att manifestera. En mjölk allergi kan utvecklas plötsligt där ingen fanns innan. Vissa barn kan vara så känsliga för mjölk och mjölkprodukter som de kan ha en allergisk reaktion mot minimala mängder komjölk passerat bröstmjölk från produkter som intas av den ammande modern.

Mjölk allergiska symptom kan Ofta uppstå omedelbart efter intag av mjölk. Dessa symtom är: nässelfeber, kräkningar, väsande andning och andfåddhet. Vissa mjölk allergiska symptom kan ta längre tid att presentera, exempelvis magkramper, diarré, hosta, snuva, hudutslag, och lös avföring som får eller inte får innehålla blod och /eller slem. En läkare bör konsulteras omedelbart om några av dessa symtom uppkommer.

mjölkallergi och laktosintolerans, även kallad mjölkprotein intolerans, är inte samma villkor och villkoren bör inte användas omväxlande. En allergi per definition innebär att immunsystemet och mjölkallergi är inget undantag. Laktosintolerans och allergier mjölk orsaka en annan uppsättning symptom och kräver olika behandling. De vanligaste symtomen på laktosintolerans är äcklig ångest inklusive uppkördhet, gas och diarré snart efter att ha druckit mjölk eller äta en mjölkbaserad produkt som ost eller glass.

En riktig allergisk reaktion mot mjölk kan orsaka anafylaxi, vilket är ett livshotande immunsystemet som kan tygla luftvägarna. Om en person har till och med en mild reaktion på mjölk, bör läkare omedelbart underrättas. Tester kan göras för att avgöra om det verkligen är en mjölkallergi, och då åtgärder kan vidtas för att säkerställa framtida incidenter undviks. Anafylaxi, även brukar kallas anafylaktisk chock, är ett mycket allvarligt tillstånd som måste behandlas med adrenalin. Symtom på anafylaxi är: svullna hals, andningssvårigheter, chock, snabb puls, snabb och svår blodtrycksfall, yrsel och till och med fullständig medvetslöshet.

Mjölk allergiska symptom kan köra från mild till allvarlig. Liksom alla födoämnesallergier är en mjölkallergi som orsakats av ett fel i immunsystemet som misidentifies särskilda mjölkproteiner som skadligt för kroppen. Kroppen i sin tur börjar producera immunglobulin E (IgE)-antikroppar för att neutralisera proteinet uppfattas som det allergen. Nästa gång dessa mjölkproteiner påträffas den IgE-antikroppar känner igen dem. Detta är ett tecken immunsystemet att frigöra histaminer och andra kemikalier, som visas som allergiska symptom. Histaminer är till stor del ansvarig för de vanligaste allergiska reaktioner som rinnande näsa, kliande och rinnande ögon, nässelutslag, illamående, andningssvårigheter och anafylaxi.

Kasein och vassle är proteiner som oftast till grund för mjölk allergier. Kasein är i ostmassan, eller fast del av mjölk när det koagulerar, medan vassle är i flytande komponenten i mjölk som finns kvar vätska efter ystning. Dessa proteiner förekommer även i många mjölkbaserade produkter, även om det ibland bara en eller det andra är närvarande. En person som är allergiska mot mjölk kan vara allergisk mot ett eller båda av dessa proteiner. Om mjölk allergiska symptom är fast beslutna att visa ett äkta mjölk allergi, är det enda bombsäkert sätt att förhindra en allergisk reaktion för att undvika mjölk och mjölkprodukter helt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.