Vad är Metzenbaum Sax?

Metzenbaum sax är en typ av kirurgiska verktyg som vanligtvis används för att skära ömtåliga mjukdelar. Inte bara är de mest använda sax för vävnadsdöd, men de är avsedda endast användas för detta ändamål. På grund av sin särskilda funktion, och de ibland kallas Metzenbaum dissekera sax.

Klinikerna använder dem i en mängd tillämpningar inklusive tandvård, obstetriska, gynekologiska, dermatologiska, oftalmologisk och veterinära förfaranden. I själva verket är de ens nämns i populär media, även på TV-serien M * A * S * H , och i filmen Man With Two Brains .

De kan vara av rostfritt stål eller från andra dyrare material. Metzenbaum sax med volframkarbid skäreggar ger i allmänhet ett finare snitt och pågå längre än rostfritt stål dem. De brukar lätt igen på deras förgyllda ring handtag. Den dyraste typen oftast är tillverkad av titan.

Vissa kan köpas för så lite som $ 6 US dollar (USD), ett enda par Metzenbaum sax, beroende på storlek och material den görs, ofta kan kosta hundratals dollar. Faktum är att ett par av magnetisk resonanstomografi (MRT) icke-magnetiskt titan Metzenbaum sax kan kosta uppåt på $ 2000 USD.

saxar finns i olika längder, men alla har ett lika distinkt look med ett långt skaft eller lägg och ett kortare blad. Vissa finns med återanvändbara handtag och disponibel tips. Höger och vänster modeller oftast finns tillgängliga.

Bladen kan vara böjda eller raka, men de tips alltid är trubbiga. De flesta Metzenbaum saxar varierar i längd från 5,5 inches (cirka 14 cm) till 14 inches (cirka 35. 6 cm). Så kallade baby Metzenbaum sax är bara cirka 4,5 inches (ca 11,4 cm) lång, betydligt mindre än den normala storleken. Barnet storlek oftast gör dem mer effektiva för de mest komplicerade förfaranden.

Metzenbaum sax likna en annan typ av kirurgisk sax, Mayo sax. Det finns betydande skillnader. De Metzenbaum sax är oftast lättare, har ett längre handtag och har en smalare midsection än gör Mayo. Mayo sax ofta används för styckning suturer. Metzenbaum sax kan mattas av sådan användning såvida suturen är mycket bra.

Ibland kallas Metz, är Metzenbaum sax namn efter den amerikanske kirurgen som utformade dem. Myron Firth Metzenbaum, MD, specialiserade på muntliga och rekonstruktiv kirurgi. Han är ihågkommen inte bara för saxen, men också för att utveckla en metod för att återställa ur led nasal brosk hos barn. Han har också genomfört tidiga forskningen på radium.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.