Vad är Metastaserande hjärntumörer?

Metastaserande hjärncancer är en form av cancer som har sitt ursprung någon annanstans i kroppen och sprider sig till hjärnan. Historiskt sett har hjärnmetastaser varit dödlig utgång i de flesta fall på grund av den delikatess som deltar i behandling av cancer i hjärnan. Framsteg inom cancerbehandling och neurokirurgi har ökat graden av överlevnad för personer med metastaserad hjärncancer, men det är fortfarande en mycket allvarlig diagnos som kräver en snabb insats för den bästa prognosen.

För cancer att resa till hjärnan måste det passera genom blodomloppet. Lungcancer är särskilt utsatta för metastaserande till hjärnan, men andra typer av cancer inklusive blås-och bröstcancer kan sprida sig till hjärnan också. Eftersom tumören har sitt ursprung någon annanstans i kroppen, snarare än i hjärnan själv, metastaserad hjärncancer är också ibland kallas "sekundär hjärncancer. " Det är cirka 10 gånger större risk att utveckla metastaserande hjärncancer än det är för en tumör att uppstår i hjärnan självständigt.

Människor med metastaserad hjärncancer i allmänhet utveckla neurologiska symtom, av en art som kan variera beroende på platsen för cancer. Sluddrigt tal, förvirring, bristande samordning, minnesförlust, synproblem, och förlust av talförmågan kan alla uppträder med metastaserad hjärncancer. Patienter som får dessa symtom kommer generellt att bli ombedd att genomgå en medicinsk bildbehandling undersökningar så att läkarna kan se vad som pågår inne i hjärnan, och dessa studier kommer att avslöja förekomsten av en tumör.

Det finns flera behandling metoder för metastaserad hjärncancer. I vissa fall är det möjligt att ta bort tumören, vilket kommer att minska trycket på hjärnan och minska risken för spridning. Efter operationen kan patienten genomgå kemoterapi eller strålning för att döda oseriösa cancerceller. I andra fall kan operation inte vara ett alternativ, i vilket fall riktad strålterapi eller hela hjärnan strålbehandling kommer att användas i ett försök att hindra tumörer från att växa.

obehandlad metastaserad hjärnan cancer kan vara dödlig i veckor. Denna cancer flyttar snabbt och aggressivt, varför det är viktigt att se en läkare om neurologiska symtom i ett tidigt skede, så att en tumör kan identifieras innan den har fått en chans att sprida vidare. Människor med cancer är ofta speciellt uppmärksam på risken för spridning av cancern och deras rutinmässiga hälsokontroller kan omfatta screening för tidiga tecken på metastas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.