Vad är Medicinsk Records Sekretess?

journaler integritet är ett skydd av personuppgifter som avser medicinska journaler. Många länder har särskilda lagar om personlig integritet i patientjournaler som avgör när dessa anteckningar kan delas och användas, och hur. Dessa lagar kan bli mycket komplicerat, och personer med särskilda integritetsfrågor vore klokt att prata med en advokat eller hälso-och sjukvårdspersonal om deras områden av intresse att se till att det är riktat.

journaler innehålla en hel del personlig information. Vissa personer kan vara obekväma med att sådana uppgifter delas därför att de föredrar att hålla sin sjukdom privat, medan andra kan vara oroliga frågor som diskriminering på grund av medicinska frågor. Som ett erkännande av det faktum att människor föredrar anonymitet, har regeringarna infört ett antal lagar som omfattar medicinska journaler privatliv.

De flesta lagar om integritetsskydd föreskriver att uppgifter i journaler kan inte delas ut utan samtycke från patienten. Det är dock frågan inte detta enkla. Patienterna kan inte alltid kunna kontrollera omfattningen av sitt samtycke, vilket kan ses när någon tecknar en filt undantag utan att inse att upphävandet ger full tillgång till journaler, och sett när läkarens kontor passera på medicinska register begäran från andra läkare. Kränkningar av integritetsskyddet kan också uppstå när register instämda för rättsfall.

Ett sätt att kontrollera patientjournaler privatlivet är att vara mycket noga med att underteckna alla former som gäller försäkring eller medicinska journaler. Exempelvis kan en försäkringsgivare begära ett undertecknat undantag så att den kan kontrollera medicinsk information innan den godkänner en politik. En konsument skulle kunna skriva om upphävande eller be om tid för att granska det noggrant och inte bara skriva under den. På samma sätt skulle en patient in en skriftlig begäran till en medicinsk ärendet som visar att information om ett visst villkor bör inte lämnas ut utan uttryckligt medgivande från patienten.

Man kanske också vill vara medveten om att information kan delas på överraskande sätt. Till exempel apotek ladda upp data om sina kunder till centrala databaser. Denna information används för att lagra information om hur många påfyllnad någon har, att identifiera situationer där människor försöker missbruka systemet och så vidare. Någon som patronizes ett apotek i ett nätverk bör känna till att information om recept och information som lämnas till apoteket lagras i en central databas och delas med andra butiker. På samma sätt får personer som deltar i förebyggande siktning såsom blodprov som erbjuds till ett apotek vara förvånad över att veta att information om deltagare i sådana evenemang säljs till direkt marknadsföring företag.

Patienterna oroar medicinska journaler privatliv kanske vill fråga hur deras register kommer och kan användas. Om de oroar sig för kränkningar av patientjournaler privatlivet, kan de be om alternativ för att styra åtkomst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.