Vad är Kollagen Supplements?

Kollagen tillskott är kosttillskott, oftast i kapselform, för att minska symtom på artrit och skelettsmärta, för att främja läkning, eller att förbättra hudens utseende. Kollagen är den mest förekommande proteinet hos däggdjur, inklusive människan, och som utgör den största delen av bindväv, inklusive hud, ben, tänder, senor, brosk och organ. Det stöder de mjukare kroppens vävnader och stöd i healing. Friska människor i allmänhet behöver inte ta kollagen tillskott, men många väljer att ta dem att hantera ben-och ledsmärtor, eller för att främja ett ungdomligt utseende.

Det finns många olika typer av kollagen kosttillskott, och vilka man ska använda beror på hans eller hennes skäl som talar för det. För artrit eller ortopediska skador, tillskott kollagen med glukosamin är ofta det bästa valet. Liksom kollagen kan glukosamin stöd i gemensamma helande och förbättra motilitet och minska smärta. Kollagen kosttillskott som innehåller kollagen II, snarare än kollagen I eller III, oftast indicerat för patienter med artrit. Kollagen II är den viktigaste komponenten i hyaline brosk, vilka linjer ändarna på benen för att bilda yta leder.

En person med kollagen tillägg för att förbättra utseendet på hud, naglar och hår bör välja formler utan glukosamin. Det finns ingen anledning att ta glukosamin om inte om gemensam hälso-och kompletterar kollagen med glukosamin är dyrare än de utan. Icke-glukosamin kollagen kosttillskott ofta innehåller kollagen I och kollagen III, som är vanligast i huden.

Kollagen kosttillskott finns i olika doser. När det används som en skönhet komplement bör kollagen begränsas till fem eller sex g per dag, medan mer kan krävas för att ta itu med gemensamma eller skelettsmärta. Artrit kan ta upp till 10 gram av kollagen dagligen. Kollagen är vattenlösligt, så överskjutande belopp snabbt spolas ur kroppen. Därför tar alltför stor kollagen är inte farlig, även om det kan vara oekonomisk.

När du tar kollagen kosttillskott, är det viktigt att ha tillräckliga C-vitamin och lysin i kosten. Vissa kollagen kosttillskott innehåller C-vitamin, eftersom den är ansvarig för att bygga kollagen i kroppen och som krävs för kollagen för att arbeta. Alfaliponsyra är ett annat tillägg att beakta tillsammans med kollagen, eftersom det maximerar effekten av C-vitamin i kroppen. Alfaliponsyra är också en antioxidant som hjälper till att minska svullnad och smärta i leder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.