Vad är Hjärtsvikt?

Kronisk hjärtsvikt eller CHF, hänvisar till fel i hjärtat att utföra sin viktigaste funktion: att pumpa blod i hela kroppen. Det inträffar när blodflödet eller hjärtminutvolymen från hjärtat minskar, eller vätskor säkerhetskopiera eller "STOCKA" i hjärtat, eller båda. Otillräcklig hjärtminutvolymen kan enbart ses som kronisk hjärtsvikt om hjärtat får det tillräckligt med blod i första hand. Hjärtsvikt är det slutliga resultatet av ett valfritt antal många hjärtbesvär som hindrar hjärtats förmåga att pumpa blod. Därför är det ett symptom på underliggande sjukdomar som kräver behandling.

En förteckning över dessa associerade sjukdomar är långdragen och några av dem kan finnas utan att en patients kunskap. Några av de vanligaste är högt blodtryck, eller hypertoni, som tvingar hjärtat att pumpa mot ökad resistens för att möta efterfrågan, ischemi, ett tillstånd som härrör från kranskärlssjukdom (CAD) där hjärtmuskeln får syrebrist och är skadad, eftersom ett resultat, och klaffsjukdom, där en del av hjärtats ventilerna blir antingen minskat eller smittade, eller läcka pumpas blodet tillbaka till hjärtat. Onormal hjärtrytm, eller arytmi, samt ett hjärtslag som antingen är för långsamt eller för snabbt, kan minska hjärtminutvolymen. Hos personer med en överaktiv sköldkörtel eller anemi, fungerar hjärtat övertid för att ge kroppens vävnader med tillräckligt med syre och med tiden kan leda till hjärtsvikt. Dessutom kan alla sjukdomar i hjärtmuskeln själv, den omgivande hjärtsäcken, samt missbildningar av hjärta, leder till hjärtsvikt.

Eftersom hjärtsvikt beror på hur många av dessa problem, det vanligtvis utvecklas över tiden. Symtomen omfattar svaghet eller trötthet, andnöd, nedsatt kondition, hjärtklappning och svullnad i vrister, ben, fötter eller buken.

Hjärtsvikt är nästan alltid kronisk, men det finns behandlingar som finns. Det vanligaste är medicin. Kategorier av dessa läkemedel är ACE-hämmare som vidga blodkärlen att förbättra blodflödet till betablockerare långsam hjärtat och diuretika för att hindra kroppen från att behålla vätska. Några av de omständigheter som föranlett hjärtsvikt kan kräva kirurgi, såsom en bypassoperation för att behandla minskat artärer. Det finns också implantat som kan hjälpa. Mekanismer såsom implanterbara cardioverter-defibrillatorer eller bioventricular pacemaker använder elektriska impulser för att upprätthålla en regelbunden hjärtrytm. Det finns också mekaniska hjärtat pumpar som kan implanteras för att upprätthålla sunda blodflödet. Allvarliga fall ibland kräver hjärttransplantationer.

Den bästa behandlingen är dock förebyggande. Livsstilsfaktorer som lägger vikt vid en enskild \ 's hjärta innehålla en kost överdrivna i salt och /eller kolesterol, rökning, övervikt, eller inte ta förskrivna läkemedel. Itu med sådana riskfaktorer tidigt kan förhindra kronisk hjärtsvikt helt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.