Vad är Genitofemoral Nerve?

genitofemoral nerv är en nerv som uppstår från länd-plexus, en grupp av nerver som har sitt ursprung i den nedre delen av ryggraden. Också känd som genito-femoral nerv, delar upp denna nerv ut i två sektioner som innerverar den övre inre låret och genitala områden. Skador på denna nerv ibland kan uppstå som en komplikation till kirurgi eller trauma, och det kan också skadas av degenerativa sjukdomar som angriper nervsystemet.

Denna nerv har sitt ursprung i den första och andra lumbal nerver, passerar över den psoas större innan delas upp i två grenar som innerverar olika områden. En gren, femoral gren, huvuden till femoral triangeln i övre inre låret. Den genitala gren innervates underlivet, som man kunde ana av namnet.

Ett problem som kan uppstå med genitofemoral nerv är brottsprovokation. Genitofemoral nerve entrapment händer som en komplikation till kirurgi i de flesta fall. När patienten vaknar, hon eller han upplever känselbortfall på grund av klämmande och nerven. Detta villkor måste ofta behandlas med operation för att befria nerven från fastklämning och återställa känsla för patienten. Nerven kan också skadas eller till och med särskiljas i kirurgi och som en följd av trauma, leda till förlust av känsla eller problem såsom stickande smärta eller stickningar orsakad av misfirings av nerven.

Genitofemoral neuropati uppstår när nerven är skadad, vilket orsakar smärta och andra obehagliga eller oväntade känslor i bäckenområdet. Detta kan inträffa efter trauma eller kirurgi, eller när nerven skadas av sjukdomar som diabetes som skadar nervsystemet. Skadan kan inte vara reversibel, och olika tekniker kan användas för att hantera oväntade upplevelser och smärta för att hålla patienten bekvämare. En neurolog måste undersöka patienten för att bekräfta genitofemoral nerv engagemang och för att fastställa skadans omfattning.

Ett alternativ för smärtlindring i denna region är en genitofemoral nervblockad, i vilka anestesimedel injiceras i nerven så att den inte kan bära sensationer. Nerve block är vanligen utförs av narkosläkare, eftersom de har den utbildning som krävs för att placera anestesimedel och bekräfta att det är på rätt ställe. Andra alternativ kan vara elektrisk stimulering och tablettbehandling smärta. Smärtlindring tekniker kan utvecklas av en neurolog och patient tillsammans på grundval av den nivå av smärta och vilka metoder som verkar vara mest effektiv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.