Vad är Childhood schizofreni?

Childhood schizofreni är en psykisk sjukdom där ett barns hjärna upplevelser uppfattningar som inte är baserade i verkligheten. Schizofreni oftare i vuxen ålder och ses sällan hos barn. Det kan vara svårare att diagnostisera schizofreni hos barn eftersom symtomen kan förväxlas med utvecklingsfrågor eller helt enkelt en livlig fantasi. Sjukdomen fortsätter in i vuxen ålder och inte har ett botemedel.

Symptom på barndomen schizofreni kan börja dyka upp runt sex års ålder, men de ackumuleras och förvärras långsamt över tiden och kan inte helt märkbar tills tonåren. Ett barn kan börja visas nervös eller spänd och börja dra sig ur andra människor. Han eller hon kan antingen visa inga känslor ibland annars handla på ett olämpligt sätt för tillfället, exempelvis oförklarligt skratt under ett sorgligt ögonblick. Barnet kan också börja anta särskilda ritualer under äta och bli upprörd om han eller hon inte kan träna på dem. När sjukdomen börjar göra sin oorganiserat tankar, ett barn kan sluta träna hygien.

När förvärras barndom schizofreni, symtomen blir oftast är mer märkbara. Ett barn kan börja uppleva felaktiga uppfattningar, till exempel ser saker som egentligen inte är närvarande eller höra tankar inne i hans eller hennes huvud. När uppfattningar sammanflätas med normal tankar och uppfattningar, kan ett barn bli extremt förvirrad om vad som faktiskt är verklighet och blir rädd, arg eller orolig.

Childhood schizofreni inte har en bevisad orsak och det är inte slutgiltigt känt varför vissa människor utvecklar sjukdomen så mycket tidigare i livet än andra. Sjukdomen tros vara möjligen på grund av en typ av avvikelser i hjärnans funktion som gör att hjärnan uppfattar saker som egentligen inte finns, har dock inte bevisats vad som skulle kunna göra i hjärnan fel. Barn som har släktingar med schizofreni kan ha en högre risk att utveckla sjukdomen också, så genetik kan vara en faktor.

En psykiater normalt följa ett barn under minst sex månader för att säkerställa att beteenden inte avta och för att fastställa om symptomen tyder på annat psykiska tillstånd än schizofreni. Även schizofreni inte kan botas, kan symptomen behandlas med antipsykotiska mediciner som förändrar hjärnans kemikalier som orsakar felaktiga uppfattningar. Ett barn med sjukdomen kan behöva gå igenom mer behandling än en vuxen att ta itu med symptomen eftersom han eller hon också går igenom de olika stadierna av utveckling och samtidigt hantera sjukdomen. Sjukdomen kan hindra ett barn från att fokusera på skolan och kan påverka hans eller hennes förmåga att lära sig umgås färdigheter. Om barndomen schizofreni inte behandlas, kan det resultera i ett barn att inte kunna fungera vid hans eller hennes ålder nivå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.