Vad är Apotek Compounding?

Apotek kompoundering är när ett recept är anpassad utarbetats av en apotekare. Detta skiljer sig från mer vanliga receptbelagda läkemedel distribueras i att de flesta receptbelagda läkemedel fördelas som tillverkas doseringarna. Apotek förvärrar kräver att apoteket börjar med ett läkemedel i en råare form, och sedan behandlar det på olika sätt tills den är redo för en patients användning.

De flesta läkemedel i ett modernt apotek kräver lite förberedelser av en farmaceut . De kommer ofta i tillverkats doseringsformer såsom tabletter, att dosinhalatorer eller andra preparat som är redo att användas av patienten en gång ut. I vissa sällsynta fall måste dock en patient ett läkemedel som är antingen inte tillgänglig i en tillverkad läkemedelsform eller behöver drogen i en dosering än de vanliga. När detta händer måste apotekare använda sina kompoundering kompetens att sätta drogen i en användbar form för patienten.

Det finns många olika sätt som apotek kompoundering kan utföras. En farmaceut kan ha för att krossa en tablett och blanda den med en transdermal gel för patienter som har svårigheter att svälja. Aktiva ingredienser kan behöva mätas, blandat och sedan inkapslade för patienter som behöver en mindre dos form eller som är allergiska mot kemikalier i den tillverkade läkemedelsform. En apotekare kan även vara skyldig att blanda kemikalier och läkemedel som inte distribueras normalt tillsammans om inte detta av en läkare. Alla dessa åtgärder kräver stor skicklighet och största möjliga försiktighet, som förvärrar läkemedel med fel dosering eller med inkompatibla kemikalier kan leda till personskador och dödsfall.

Resultatet av apotek kompoundering är inte begränsade till människor. Djur tar ofta samma läkemedel som människor gör, men i olika former och doser. En farmaceut måste kanske sammansatta en mindre dos av ett antibiotikum för en katt om regisserad av en veterinär eller förbereda medicin blodtryck i ett transdermalt gel för en liten hund som vägrar att svälja piller.

Apoteket kompoundering kan verka som en ny praxis, men det är faktiskt mycket gammal. Före den 20: e talet var de flesta apotekare som krävs för att rena, förbereda, distribuera och även extrahera många av de läkemedel som de använde. Detta berodde på att läkemedlen inte massproduceras som de är idag, och ofta måste skapas av en farmaceut från växter och annan rå källor. Eftersom tekniken förbättras och förståelsen för hur du förbereder läkemedel ökat, massproduktion tekniker tillämpas på läkemedel. Detta resulterade i det moderna apotekssystemet, där kompoundering kunskaper fortfarande är nödvändiga men inte används så ofta som de en gång var.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.