Hur länge ska en Infant Sova?

spädbarn sova kan variera med varje enskilt barn. Man kan säga att de flesta nyfödda sover i ca 15-16 timmar per dag, vanligtvis sover inte mer än tre till fyra timmar vid en viss sträcka. Vissa barn kan sova mindre än detta särskilt om de har problem med kolik och amningsperioden kan sjunka ner i ett schema där de vaknar ungefär var två till tre timmar till sjuksköterska. Det ammade barnet kan också vara villig att somna om efter att ha uppfyllt hunger behov, även om igen denna kan variera.

Vanligtvis barnen under en månad gamla inte sova utan att vakna i mer än fyra timmar, men eftersom de når en månad, kan sova perioder i storleksordningen fem eller sex timmar på natten. Det är frestande att inte ge dessa siffror på grund spädbarnet sova kan vara så varierande, och det finns säkert föräldrar som har barn som fortfarande är vaken eller som TUPPLUR så att de vaknar eller väcka lättare och oftare.

Föräldrar som inte har barn kommer att kolik kan vara skrovliga väg vid första på grund av dessa ofta vaknar företag, som ofta innehåller grät en hel del. Generellt gäller att om ett barn är vaken i mer än åtta eller nio timmar om dagen kanske du vill prata med er barnläkare om barnet sover och eventuella villkor som skulle störa sömnen.

Efter första månaden spädbarn sova kan vara i genomsnitt 12-15 timmar per dag. Barnet har mer vaken perioder men kan också lära sig att sova längre sträckor. Även barn som ammas kan hoppa över en vård på natten och möjligen vakna efter tre eller fyra timmar. Detta beror egentligen på barnet ändå, och vissa fortsätter att vakna på en två timmars schema, men kommer att somna om efter att ha burped och förändras.

Om du har en mycket ung spädbarn kan barnet sova utgöra ett problem om ett barn sover för mycket. Även om det är en normal räckvidd, om barnet sover verkar överdrivet, bör du kontrollera med din läkare. Eftersom barn behöver matas varannan till tre timmar när vård och var tredje till fjärde när man äter formel, får de inte äter ordentligt pga för mycket sömn. Många bebisar verkar sova mycket, med få vakna perioder under de första dagarna, men om du märker en stor förändring i sömn vanor och ett barn som tycks aldrig väcka, ska du tala med ditt barns barnläkare, särskilt om sömn vanor är störande med diet, eller om sömnvanor har förändrats plötsligt och du misstänker sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.