Hur länge kommer jag vara i klimakteriet?

Menopause är en händelse som händer i nästan varje kvinnas liv. Under klimakteriet kvinnas äggstockar att göra östrogen och det reproduktiva systemet börjar att sluta arbeta. En kvinna kan dock fortfarande uppleva sporadiska menstruation samtidigt går igenom klimakteriet.

I de flesta kvinnor inträffar menopausen som en naturlig del av åldrandet. Medelåldern för amerikanska kvinnor att börja menopaus är 50,5 år gammal, men det är möjligt att inleda klimakteriet vid en lägre ålder. Hos en del kvinnor är klimakteriet orsakas av sjukdomar, sjukdomar eller kirurgiska ingrepp såsom hysterektomi.

Den tid det tar för en kvinna att slutföra klimakteriet cykeln är unik för varje kvinna. För det mesta tar klimakteriet sex månader till fem år att slutföra. Hos vissa kvinnor kan processen ta ännu längre tid. Vara medicinskt anses ha avslutat klimakteriet, måste en kvinna gå för tolv månader i följd utan mens.

Även en kvinna går igenom klimakteriet, erfarenhet hon många symptom orsakade av förändringar i östrogen nivåer. Typiska symptom på klimakteriet omfattar värmevallningar, hjärtklappning, torrhet i slidan, och alltmer frekvent urinering. Många kvinnor går igenom klimakteriet också uppleva känslomässiga svårigheter, såsom humörsvängningar, ångest, depression och en allmän irriterad känsla. Några har också svårigheter med koncentration med att gå igenom klimakteriet.

En del kvinnor upplever tidig menopaus. För dessa kvinnor börjar klimakteriet cykeln innan de fyllt fyrtio. Tidig menopaus är ibland ett resultat av cancer eller andra sjukdomar som kräver behandling med kemoterapi.

Andra sjukdomar som kan leda till för tidig menopaus är diabetes mellitus, sköldkörtelsjukdom, och autoimmuna sjukdomar. I andra kvinnor, händer tidig menopaus naturligtvis utan någon känd anledning. Forskningen har ingått dock att tvillingar har en högre förekomst av för tidig menopaus än befolkningen i genomsnitt.

symptom på klimakteriet och längden på cykeln inte förändras om en kvinna upplevelser för tidig menopaus. Det är dock kvinnan vid en högre risk att utveckla benskörhet än hos postmenopausala kvinnor i allmänhet. Detta gäller särskilt för kaukasiska kvinnor av europeisk härkomst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.