Hur kan jag förbättra Urinary Control?

Miljontals män och kvinnor lider av mild till allvarlig urin kontrollproblem. Människor kan känna behov av att urinera oftare än genomsnittet, erfarenhet episoder av urinblåsan inkontinens, eller märker urinläckage när de utövar normala aktiviteter. Beroende på frekvens och typ av urinblåsa problem, kan läkare rekommendera flera olika typer av urin kontroll behandling. Vissa patienter nytta av läkemedel som är inriktade direkt på urin kontroll eller på en bakomliggande orsak till problemen. Andra kan återhämta sig från deras urin-frågor genom att delta i särskilda insatser för att stärka sin bäckenbotten muskler och göra vissa livsstilsförändringar såsom bibehållande av en mer hälsosam kost.

De metoder och mediciner som används för att förbättra urin kontroll är vanligen olika för män och kvinnor. Män kan uppleva blåsa problem på grund av dålig livsstilsval, försvagade muskler beror på åldrande eller förändringar hormon, prostatacancer eller kirurgi, eller vissa mediciner receptbelagda som muskel relaxers. En primärvårdsläkare eller urolog kan diagnostisera orsaken till urinvägsproblem genom att analysera urin-och blodprov och genomföra kroppsundersökningar.

Om urin kontrollfrågor är relaterade till prostata problem, kan läkaren rekommendera medicinering för att krympa prostatan eller se till att operera bort cancerceller eller på annat sätt onormal vävnad. Antikolinerga läkemedel används ofta för att lugna överaktiv blåsa hos män som inte upplever prostata bekymmer. Vissa individer kan stärka sin bäckenbotten musklerna genom särskilt utformade golv övningar. Upphöra med vissa dåliga vanor, däribland rökning, dricka stora mängder alkohol, äta onyttig mat och leder en stillasittande livsstil kan också förbättra urinblåsans funktion.

Kvinnor kan uppleva urin kontrollfrågor när de går upp i vikt, dricka för mycket vatten, eller förlorar styrka i bäckenbotten muskler och urinblåsa vävnad på grund av barnafödande, obalanser av östrogen eller åldrande. Att upprätthålla en hälsosam kost och övervaka intag av vätska är ofta tillräckligt för att lösa blåsa problem, även om vissa kvinnor behöver ytterligare behandling. Hormon kosttillskott och antikolinerga läkemedel rutinmässigt används för att främja hälsosamma urinblåsan fungerar. Kegel övningar, som innebär upprepade åtdragning och avkopplande bäcken muskler, kan bidra till att stärka och tona de områden som behövs för att stoppa urininkontinens.

kirurgiska ingrepp för att förbättra urin kontrollen används sällan, men nödvändig för män och kvinnor som inte hittar befrielse från andra behandlingsalternativ. En kirurg kan injicera konstgjorda kollagen i urinrörets muskler för män att stärka dem, eller implantat en liten ballong i nedre delen av magen som hjälper till att reglera blåsa tryck och utsläpp av urin. En kvinna kan genomgå bäcken sakrala neuromodulation, en åtgärd som innebär kirurgiskt implantation en liten elektrod i ryggen som hjälper till att reglera blåskontroll med elektriska impulser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.