Hur hindrar jag myggbett?

Myggor är insekter som behöver blod för att fortplanta sig. Eftersom honmyggorna är de som lägger ägg försöker de ständigt blod från både djur och människor. När de biter, lämnar de en liten welt på sina offer. Människor kan skydda sig mot myggbett genom att använda myggmedel, bära kläder som täcker hela kroppen, att undvika att vara utomhus under rusningstid, och kontrollera mygga befolkningen.

Människor som vill förhindra myggbett bör använda mygga avstötande på deras kroppar. De bör välja ett myggmedel som innehåller olja av citron eukalyptus, DEET, eller Picaridin. Dessa avskräckande medel orsakar mänskligt huden blir oattraktiv för en mygga.

Ett annat sätt att undvika myggbett är att bära kläder som täcker hela kroppen. Till exempel byxor, långa strumpor och en långärmad tröja finns sätt att hålla myggen från att bita huden. Spraya kläder med myggmedel är ett extra lager av skydd mot myggor. Ljusa kläder anses också attraktivt att den gemensamma mygga.

Flera arter av myggor livnär sig på blod främst under tidiga morgnar och tidigt på kvällen. Av detta skäl, personer som stannar inomhus under dessa tider på dygnet har bättre möjligheter att undvika myggbett. De som inte kan undvika utomhusaktiviteter under dessa rusningstid bör se till att de tillämpas myggmedel innan de lämnar huset.

Myggor tycker om att leva och föröka sig runt stående vatten. Villaägare bör vidta åtgärder för att avlägsna stillastående vatten i hemmet för att motverka förekomsten av dessa blodtörstiga insekter. Regnvatten samlas i PET fat, blomkrukor, hinkar och andra objekt som håller vätska regelbundet tömmas. Personer som har små dammar på gårdarna bör lagerföra de dammar med fisk så att de kan äta mygglarver.

Skärmar i fönster och dörrar bör vara i gott skick för att förhindra att myggor kommer in i hemmet. Gemenskaperna kan utföra bekämpningsmedel spraya hela det område som kommer att döda den lokala mygga befolkningen också. Alla dessa metoder är sätt att förhindra myggbett.

Människor bör skydda sig mot myggbett eftersom myggor bära sjukdomar som kan inverka negativt på livet för sina offer. Till exempel några myggor bära West Nile-virus, ett virus som kan orsaka allvarliga hjärnan infektioner. Gula febern och malaria är andra sjukdomar som kan minskade från myggor. Denguefeber, en sjukdom som orsakas av bett av en asiatisk tiger mygga, kan orsaka symtom från hemorragisk feber till en viral influensa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.