Hur får jag ett bråck Diagnos?

bråck kan vara smärtsamt och kraftigt påverka din livskvalitet. Av denna anledning är det absolut nödvändigt att se en läkare omedelbart om du misstänker att ett bråck kan finnas i buken eller ljumsken området. Din läkare kommer att använda flera metoder för att avgöra om ett bråck diagnos krävs, fortsätt sedan med en effektiv behandling. Här är några exempel på hur din läkare kan gå nådde fram till denna typ av diagnos.

I många fall är det möjligt att komma fram till ett bråck diagnos på grundval av en enkel men grundlig fysisk undersökning. Beroende på storlek och typ av deformation kan läkaren ska kunna diagnostisera din sjukdom genom att trycka lätt på det påverkade området. Om patienten upplever symtom som vanligen identifieras med ett bråck, att bidra till att stärka möjligheten att ett bråck är närvarande. Din läkare kan också använda ett stetoskop för att lyssna till subtila förändringar i kroppen samtidigt som du hosta.

är dock inte alla bråck ger en mängd uppgifter som kan identifieras på ett enkelt prov. När detta är fallet kommer din läkare att behöva använda andra metoder för att avgöra om ett bråck diagnos är i sin ordning. Dessa kan utgöras en datortomografi eller datortomografi för att identifiera förekomst av eventuella avvikelser. I andra fall kan din läkare för en MR eller nukleär magnetisk resonanstomografi, särskilt om det finns en misstanke om att bråck huvudsakligen är inbäddat i bukväggen och som ännu inte börjat sticka ut.

Tillsammans med dessa tester, finns det även ett andra test som din läkare anser nödvändiga innan han gick över ett bråck diagnos. Känd som en diagnostisk laparoskopi, detta är ett milt invasiva förfarande som görs under narkos. En räckvidd är placerad direkt i bukhålan, att läkaren att undersöka buken väggarna i minsta detalj. Normalt är detta förfarande endast användas om andra metoder för att utvärdera eventuell förekomst av ett bråck inte ge avgörande resultat.

När din läkare har diagnostiserat förekomsten av ett bråck, är det möjligt att börja administrera rätt behandling. Den faktiska reningsprocessen kommer att variera, baserat på ett antal faktorer, inklusive ålder, placering och storlek bråck, och graden av obehag för patienten är nu upplever. Men det är opraktiskt att inleda något under behandling innan det finns ett verifierat bråck diagnos på plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.