Är en blåsa infektion farligt?

En blåsa infektion är en typ av urinvägsinfektion (UVI). Infektionen behandlas vanligen lätt med antibiotika i kombination med enkla huskurer. Ibland, om det inte behandlas kan infektionen sprida sig till njurarna. I mycket sällsynta fall, kan den orsaka infektioner i blodet. Gravida kvinnor med en högre riskfaktor eftersom infektioner i urinblåsan och njurarna kan leda till för tidig förlossning.

Urin inte naturligt innehåller bakterier. Bakterier från omgivningen kan komma in i urin-området och orsaka infektioner för att börja. Det är mycket vanligare för en kvinna att ha en blåsa infektion än en man. Bakterierna finns i perineal området blir det mycket mer troligt för utländska föroreningar att komma in kvinnans urinvägar.

Det finns några villkor som åtföljer en blåsa infektion som kan orsaka obehag eller ibland bara vara en irriterande sida effekt. Det vanligaste klagomålet är ett mycket vanligt behov av att urinera, oavsett tid på dygnet, med mycket lite urin att passera. Denna lilla mängd urin brukar åtföljas av en brännande känsla. Ibland kan det vara pus eller blod i urinen, vilket är en skrämmande syn för de flesta människor men inte ovanligt. Urinen är oftast också ganska obehaglig i doft och innehåller protein.

Det bästa sättet att avvärja en blåsa infektion av förebyggande vård. Eftersom bakterier är orsaken, god hygien är avgörande för att förhindra varje UVI. Dricksvatten ofta hjälper till att spola alla bakterier ut, medan vitaminer som vitamin C har visat sig vara utmärkt för urinvägarna hälsa.

Faran tillsammans med en blåsa infektion är mycket mild. Tidig behandling är ytterst viktigt, eftersom en infektion lämnas obehandlad kan sprida sig till njurarna och andra områden. Så snart en infektion misstänks, bör läkare kontaktas och ett regemente av antibiotika började. För dem som är gravida, är det särskilt viktigt att träffa en läkare snabbt som UVI har samband med för tidig förlossning. Smärtan av en blåsa infektion är ofta mer uttalad i en gravid kvinna som hennes blåsa är kraftigt komprimerade.

Förutom medicinering bör läkare ofta rekommendera några hem rättsmedel för att hjälpa till med en blåsa infektion. Bomull underkläder gör området att andas och skär av en del av atmosfären att bakterier trivs i. Tranbärsjuice har inte kliniskt bevisad att vara hjälpsam, men århundraden av obekräftade uppgifter har gjort det till favorit av naturliga botemedel mot urinvägsinfektioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.