Vilka är symtomen på Lupus?

Lupus är en autoimmun tillstånd som kan skapa olika symptom och resultat. Människor med villkoret kan vara mer benägen att få infektioner, till njure problem, problem med hud, leder, lungor, är hjärta och hjärna, den sjukdom som kallas systemisk lupus (även om vissa människor har en variant som främst drabbar huden), eftersom den kan påverka praktiskt taget alla kroppens system. Vissa människor gör oerhört väl med behandling när diagnosen, och andra får komplikationer av sjukdomen snabbt. Varje individ är olika och lupus kan ändra i uttryck som sjukdomen fortskrider. Det är bäst kallas en kronisk sjukdom, som i de flesta former, om inte läkemedelsinducerad är inte botas, men kan hanteras.

Sedan uttryck för villkor kan variera, kan symptom av lupus bli små till stora. Tidiga symptom av lupus härma ofta andra sjukdomar som gör diagnosen mycket svårare. Det finns några uttryck för det villkor som är nästan omisskännligt bundna till denna sjukdom. Dessa inkluderar utseendet på en fjäril formade utslag (som kallas en Malar utslag) på näsan och kinderna, som fortfarande kan förväxlas med rosacea. Den största skillnaden med lupus är att hudutslag har fjäril mönster, med få, kan om några, tecken på utslag på pannan.

Andra tidiga symptom av lupus inkluderar ledsmärta, ljuskänslighet (känslighet för solljus ), känslighet för virus och infektioner, och tillstånd som pleurit (inflammation i lungorna). Körtlar kan svullna utan uppenbar orsak, eller njure smärta eller problem kan existera utan en tydlig förklaring. Människor kan känna sig deprimerade, utmattad och får finna sig känslan värre när det är skarpa förändringar i vädret. Fingrarna få lila mot kyla och utmattning kan förstärka i varmt väder.

Några ytterligare symptom av lupus kan förekomma som mun sår eller människor kan bli allvarligt förvirrad och har hallucinationer eller har kramper. Dessa är mindre vanliga, men de kan förekomma. En kvinna kan få en diagnos av lupus efter flera missfall eller ihållande anemi kan tyda på detta tillstånd. En annan av symptomen av lupus, som kan förekomma i början eller senare, håravfall.

följd av de olika symptomen och deras individuella uttryck, är det viktigt, om du tror att du har lupus till tala med din läkare. Nämn alla symptom du har, sedan diagnos kompliceras av flera sätt att lupus kan först uppstå. Läkare måste köra flera tester att på lämpligt sätt diagnostisera tillstånd, det är inte som vissa sjukdomar där ett enda test kommer att visa att du har sjukdomen. Ibland överväldigande antal symtom ställa diagnos lätt, men andra gånger måste läkarna verkligen utvärdera de få symptom av lupus som finns, kombinera detta med ett antal av blod och urin och eventuellt njur-eller Hudbiopsier att verkligen göra en konkret diagnos.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.