Varför en Delirium Fever Orsak?

Delirium är ett akut tillstånd som orsakar en person att bli ofokuserad och förvirrad. Även om det kan finnas flera orsaker till delirium, är feber en sådan anledning. En feber kan orsaka delirium, eftersom förhöjd kroppstemperatur störa den metaboliska processer i kroppen. För att en feber att orsaka delirium, skulle kroppen ha för att nå en temperatur på minst 105 grader Fahrenheit eller mer i de flesta fall. Feber av 104 grader Celsius eller lägre anses måttlig till låg grad feber och normalt inte orsakar delirium.

Som feber, är delirium ett symptom på en bakomliggande orsak. Delirium kan också orsakas av gift, hjärnskada, tillbaka från vissa beroendeframkallande ämnen, svår chock och sjukdomar som Alzheimers sjukdom eller Huntingtons sjukdom. Delirium tillsammans med hög feber kan markera smittsam sjukdom eller flera villkor är uppfyllda av kroppen. Även om dessa symtom kan hjälpa läkarna att ställa diagnos, de är oftast inte de enda symptom på ett tillstånd eller sjukdom.

Vanliga

med hög feber, får delirium förekomma liksom kramper. Återigen, kramper i samband med hög feber anses akut och får eller inte får vara ett tecken på ett annat problem. Vanligtvis både delirium och kramper i samband med höga febrar försvinna när febern raster. På grund av risken för komplikationer av en hög feber, avgöra när söka läkare vid feber, särskilt hos barn, kan vara förvirrande för många människor.

Som en tumregel, om en feber går högre än 105 grader Fahrenheit eller åtföljs av delirium eller kramper bör du kontakta läkare. Likaså, om en måttlig feber kvarstår i mer än tre dagar eller inte svarar på febernedsättande medicin som paracetamol eller ibuprofen, bör du se en läkare. Om en hög feber är närvarande, men svarar på medicinering och inte åtföljs av andra symtom, ska du följer fortfarande upp med en läkare. Konsultera en läkare för barn under två års ålder, om feber mer än 104 grader Fahrenheit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.