Vad orsakar svullen buk?

svullen buk uppstår när området mellan bröstkorgen och bäckenet är svullen och hård. Det finns fem viktigaste orsakerna till denna typ av svullnad: mag sjukdom, födoämnesallergier, svår hunger, matsmältningsbesvär, och fluktuationer hormon. Svårighetsgrad och varaktighet svullnad är goda indikatorer på roten.

Buken innehåller alla mag-organ i kroppen. Dessa organ är utformade för att expandera och kontraktet som behövs och bukväggen muskler utåt för att tillgodose denna rörelse. Svullnad i buken är också brukar kallas uppblåsthet . Dessa termer omfattar samma grundläggande symtom, fysiskt obehag på grund av expanderande matsmältningsorgan.

matsmältning och sjukdomar orsaka svårigheter med uppdelningen och absorption av näringsämnen från mat. Eftersom kroppen försöker smälta maten kan kroppen skapa för mycket eller för lite av de nödvändiga enzymer. Som ett resultat sväller mag-spåret, som orsakar smärta och muskelkramp.

Födoämnesallergier är en vanlig orsak till svullen buk. I en födoämnesallergi reaktion, kroppen kan ta upp näring från vissa livsmedel. Kroppen behandlar dessa livsmedel som främmande föremål och släpper ut histamin som en del av ett försvar svar. Oförmågan att smälta maten skapar ordentligt Magsymtom och obehag. Typiska födoämnesallergier inkluderar choklad, ägg och nötter.

Allvarligt, längre perioder av svält och undernäring skapa svullen buk. Detta är en mycket vanlig orsak till svullen buk i utvecklingsländerna. När magen krymper på grund av brist på mat, matsmältningsorganen sväller när de försöker att absorbera vatten och näringsämnen från interna källor. För att korrigera detta orsaken till svullnad, regelbundet intag av mat och rent vatten är nödvändiga.

Magbesvär är den vanligaste orsaken till svullen buk i de utvecklade länderna. Under överseende eller äter felaktigt, kommer färdiglagad mat göra att buken sväller. Den matsmältningsorgan expandera som extra blodflödet riktas till dessa organ. Denna extra flöde gör att muskler till kontrakt och flytta mat längs. Det ger också kroppen för att ge mer matsmältningsenzymer som behövs.

Hormonella fluktuationer också orsaka svullnad och uppblåsthet, och denna situation är oftast strax före kvinnans menstruationscykel börjar. Eftersom den månatliga menstruationer strategier, kroppens hormoner förändras att hålla mer vätska. Detta orsakar uppsvälldhet och svullnad. Under graviditeten kan samma hormon effekt finns på olika stadier av graviditeten. Syftet med dessa ändringar är att se till att tillräckliga resurser hålls i kroppen att upprätthålla mor och barn under en längre period.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.