Vad orsakar ringningar i öronen?

ringningar i öronen är en del av symptom i samband med villkoret tinnitus . Tinnitus och ringningar i öronen ofta används synonymt, men tinnitus kan hänvisa till en rad olika ihållande ljud man kan höra "i öronen" i motsats till exteriören till öronen. Andra ljud som är vanliga surrar, whooshing eller statiska ljud. Det finns många saker som kan orsaka ringningar i öronen eller tinnitus, och ihållande ringande bör alltid bedömas av en läkare för att utesluta potentiellt farliga förhållanden.

Vissa personer kan märka en mindre ringningar i öronen när de har förkylningar och utveckla öroninfektioner. Något så oskyldigt som vaxartad uppbyggd i öronen kan också skapa ringer. Det är mycket vanligt att personer som utsätts för kraftigt buller, som på en rockkonsert, tillfälligt skada hörseln, skapa tinnitus. Ljud trauma öronen regelbundet kan leda till betydande hörselnedsättning.

Många läkemedel förknippas med ringningar i öronen. Vissa former av muntliga preventivmedel, "p-piller har" varit kopplade till tinnitus. Ett par antibiotika kan lista tinnitus som en bieffekt. Det vanligaste, ringningar i öronen är knuten till läkemedel aspirin och ibuprofen, andra icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) kan skapa problem också. En vanlig biverkning av acetylsalicylsyra överdosering är tinnitus, men tillståndet kan hända även när acetylsalicylsyra eller ibuprofen tas i lägre och säkrare belopp. Om du tar något läkemedel regelbundet, kanske du vill stanna ett par dagar, förutsatt att du har läkarens godkännande, för att se om det löser tillstånd. Du kanske också vill sänka koffein, speciellt i höga doser, eftersom det kan skapa detta irriterande problem.

Ibland ringningar i öronen är kopplad till allvarliga medicinska tillstånd. Personer med högt blodtryck, sköldkörtel brist eller med diabetes kan uppleva tinnitus på en regelbunden basis. Fortsatt ringmärkning bör innebära att få en fullständig medicinsk workup att utesluta dessa farliga förhållanden eller att diagnostisera dem och påbörja behandling.

I sällsynta fall ringer ljud i öronen i samband med en godartad tumör som kallas en akustisk neurom. Tumören uppstår mellan vestibulära och cochlea nerv, som ofta kallas 8. Vestibulära-cochlea nerv. I de flesta fall uppträder tumören på endast ena sidan, och ringmärkning är kopplat till en sida. Även om tumören ligger nära hjärnan tenderar operation för att kunna ta bort de flesta av dessa, med låga återfall. Större tumörer kan vara svåra att ta bort och kan skada hörsel, operationen är mycket känslig och patienter måste övervakas efteråt för eventuella hörselskador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.