Vad innebär ett allergitest?

En allergi test används för att diagnostisera kost och miljö allergier. Det finns två typer av allergitester: huden eller kuken, test och blodprov. En läkare eller sjuksköterska utövare bör förvalta dessa tester. En allergi är en störning i immunsystemet, vilket kan göra att överreagera till ofarliga ämnen.

hudtest är den vanligaste av alla de metoder som allergi tester. Patienten fyller i ett frågeformulär för att avgöra var mat och luftburna allergier kontakt de har märkt. Frågeformuläret är ganska detaljerad, begär att antalet allergiska reaktioner, intensitet och frekvens under de senaste 12 till 18 månader.

Den läkare eller sjuksköterska utövare recensioner frågeformuläret och diskuterar svaren med patienten. En förteckning över specifika allergener är registrerad för testning. Dessa allergener är baserade på kända inbördes relationer och likheter. Till exempel finns det ingen anledning att testa både apelsiner och citroner, eftersom de under samma familj.

Beroende på antalet allergener som ingår i allergitest, får det verkliga provet stinger göras på underarmar eller rygg. Ytan av huden torkas med en alkohol lösning. Läkaren tar då en steril nål och doppar den i allergen. Huden är skadad och allergenet förs in i kroppen. Denna process upprepas för varje allergen de är testning.

En karta eller rutnät skapas för att hålla reda på var varje allergen tillämpades i diagnostiskt syfte. Patienten flyttar till ett väntrum och kan konstateras för tio till 15 minuter. Under denna tid följer medicinsk personal patienten, ifall det finns en extrem allergisk reaktion. Ett plötsligt blodtrycksfall, utseende av bikupor, eller utveckling av anafylaktisk chock är alla svåra reaktioner och kräver omedelbar medicinsk hjälp.

I slutet av väntetiden, läkaren avkastning och jämför kartan på huden. Om du har en allergi kommer en welt uppstår där allergenet infördes. Huden kommer att vara mycket kliande, röda och känsliga för beröring.

blodprov är mycket mindre vanligt allergitest. Det är dyrare, och det finns några frågor om giltigheten av resultaten. I detta test är flera injektionsflaskor av patientens blod dras. De totala IgE eller immunoglobulin E i blodet testas för att avgöra om personen har ett överaktivt immunsystem.

Problemet med detta test härrör från det faktum att ingen särskild allergener identifieras. Processen kontrollerar bara om kroppen har ett överaktivt immunsystem. Flera sjukdomar och syndrom kan skapa samma effekt i kroppen, men är inte relaterade till allergier alls.

Om du kommer att få ett allergitest, köpa ett antihistamin i förväg och ha det färdigt att så fort testet är över. Tänk på att kroppen kommer att fortsätta att reagera på allergen i flera dagar efter provet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.