Vad gör nagel linjer visar?

enkelt svar på vad nagel linjer kan tyda är att de ofta obetydliga. Detta gäller särskilt när det gäller de vertikala linjerna på naglarna, vilket kan börja vid eller strax över månar eller nagelbanden och utvidga uppåt på nageln tips. Övergripande nagel rader kan vara mer misstänkt, men även här kan raderna ingenting och kan vara ett tecken på ålder eller beteenden. Det finns några värsta tänkbara scenarier, å andra sidan kan det vara värt att överväga.

De flesta människor har vertikala nageln linjer och dessa kan vara lätta eller spår. Normalt när människor ålder, kammar få lite djupare, men att detta inte tyder hälsofrågor. Men om de linjer eller spikar som omger dem få gul färg och om naglar verkar tjock, kan det tyda på en svampinfektion. Om detta villkor kvarstår, kan det vara klokt att en se en läkare för vägledning. Gulnade naglar kan också orsakas av beteenden som rökning, men förtjockning naglar eller ojämn tillväxt kan innebära en svampinfektion är närvarande.

under många omständigheter horisontella linjer är lite mer ovanligt. Dessa rader kan fortfarande bara representerar olika typer av tillväxt, och de är lite mer vanligt om människors naglar när de blir äldre. Horisontella linjer kan vara ganska vanliga på personer som regelbundet får sina naglar manikyrerade också.

Detta betyder inte horisontellt eller tvärgående nagel linjer är alltid godartade. Faktum är vita som är i par kan Muehrcke linjer, som har visat att ange många olika sjukdomar eller förändringar i hälsa. Muehrcke linjer kan helt enkelt vara tecken på vissa genomgått behandlingar. De är vanliga på naglarna av dem som behandlas med kemoterapi, till exempel.

I avsaknad av denna behandling, vita tvärgående nageln raderna parvis kan tyda på extremt låga albumin nivåer, eller vissa former av cancer . De kan också förknippas med undernäring, vissa former av njursjukdom, och vissa sjukdomar som kan påverka levern. Enligt beskrivningen skall raderna brukar vistas på tårna också, och förekommer inte ofta på tummen. Ett enda nagel med horisontella linjer sannolikt inte kommer att vara ett exempel på Muehrcke linjer.

Ett annat villkor som är förknippade med horisontella linjer nageln är arsenikförgiftning. Naglar kan vara fodrade och räfflade i tvärgående mode, och linjerna är oftast beskrivs som vit i färgen. Återigen får detta inte innebära något, men det har noterats som ett symptom på lång exponering för arsenik. Om människor arbetar runt kemikalier eller har någon anledning att misstänka någon form av arsenik konsumtion, detta är ganska enkelt att testa med hjälp av en läkare.

fingernaglar är oerhört viktigt och de kan säga mycket om människors hälsa. Läkare regelbundet undersöka spik bäddar för att kontrollera korrekt näring och även att bedöma hjärtfunktionen. I vilken mån några rader på nageln är betydande kan variera beroende på individens hälsostatus. Ska folk vara oroliga ovanliga linjer, är det lämpligt att kontrollera med en läkare för vägledning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.