Vad är vit rock Hypertension?

vit rock hypertoni är en typ av högt blodtryck som inte visar konsekvent symptom. Vit rock hypertoni är ovanlig i att de första symtomen visar bara när någon med sjukdomen har sitt blodtryck kontrolleras av läkare. Detta kan vara ett problem eftersom det betyder att någon med det villkor som kan få högt blodtryck medicin som de egentligen inte behöver.

Detta vita rocken effekt beror blodtryck inte är en konstant mätning. En persons blodtryck är i ständig rörelse under dagen och natten, som ett svar på miljömässiga, fysiska och psykiska effekter. Känslor av ångest eller stress, till exempel, kan öka blodtrycket. Människor som blivit mycket spända besök hos läkare tenderar att uppleva den vita rocken effekt på grund av sin ångest.

Den vita pälsen effekten är särskilt anges ha en läsning blodtryck 140/90 mmHg eller högre endast när du besöker en läkare. Den vita pälsen effekten kan öka avläsningar blodtrycket med upp till 10 mmHg i systoliskt läsning, och upp till 5 mmHg för det diastoliska behandlingen. Nästan 17% av de vuxna upplever en eller flera episoder med vit rock hypertoni i deras liv. Utöver detta fenomen, upp till 10% av de vuxna kan ha ett liknande tillstånd som kallas maskerad hypertoni . Personer i detta tillstånd erfarenhet diskreta episoder av hypertoni i vardagen, men genomgående har normala värden blodtryck när de besöker en läkare.

Båda dessa villkor en gång ansetts vara ofarliga, utan långsiktig hälsa risker, men motsatsen är nu känd för att vara sant. Personer med antingen vit rock hypertoni dolda eller hypertoni har en ökad risk att utveckla genomgående högt blodtryck. Som ett resultat av dessa människor kan också ha en ökad risk för stroke eller hjärtinfarkt senare i livet.

Det finns ingen specifik behandling för vit rock hypertoni. Medicinering är vanligtvis inte ett alternativ, eftersom den person som har tillstånd har normala värden blodtryck för det mesta. Det enda alternativet för de flesta människor är att försöka göra en insats för att koppla av och minimera oroliga känslor när de besöker sin läkare för ett blodtryck behandlingen.

Dessutom har personer som misstänks ha maskerat hypertoni eller den vita pälsen effekten vanligtvis uppmuntras av sin läkare att använda en kontroll av blodtrycket hemma. Med ett hem blodtrycksmätaren de kan då få ett dussin eller fler behandlingar under loppet av flera dagar. När dessa värden har erhållits en läkare kan avgöra om behandling av hypertoni behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.