Vad är tidig graviditet Bleeding?

Blödning av något slag under graviditet är alltid skrämmande, men det är inte alltid negativa, och i själva verket kan vara ganska vanligt under tidig graviditet. Orsakerna till blödning kan variera, men oftast tidig graviditet blödning orsakas av ägget försöker lösa i livmodern. Denna händelse kallas implantation blödning. Även om detta är den främsta orsaken till blödningar under första trimestern, det finns andra möjliga orsaker också.

Ibland ökat blodflöde till livmoderhalsen, en normal del av en graviditet kan orsaka blödningar. Små fläckar av blod kan förekomma i detta fall. Om stora mängder av blod börjar rinna, är det viktigt att kontakta din läkare omedelbart. Ibland kan tidig graviditet blödning innebär att det finns ett problem med fostret.

Om blödningen har samband med feber, kramper, eller frossa, kan det vara ett tecken på ett missfall. Det enda sättet att avgöra vad som händer med ett foster, i detta fall, är att kontakta en läkare eller sjuksköterska. Genom ett bäckenben examen, en läkare eller barnmorska kan tala om fostrets tillstånd.

Även tidig graviditet blödning är den vanligaste typen av blödning kan blod dyka upp under andra och tredje trimestern också. Om blödning uppstår under andra eller tredje trimestern kan det vara ett tecken på för tidig förlossning. Även om missfall och dödfödslar är en möjlighet under andra och tredje trimestern är de inte troligt.

Förutom alla de orsaker som anges ovan, tidig graviditet blödning kan vara ett resultat av samlag. Om livmoderhalsen blir skadad under samlag, då blödning uppstår. Dessutom kan alla sexuellt överförbara sjukdomar orsaka blödningar. I varje fall om du upplever blödning av något slag, är det bäst att kontakta en läkare eller sjuksköterska.

Oftast inte, tidig graviditet blödning är inget att vara orolig. Ändå skadar det aldrig att kontakta en medicinsk expert för att få en professionell åsikt. Blödning kan börja lätt, men det kan bli värre om problemet inte är riktat. Om du inte kan få till din egen läkare omedelbart, besöka akuten på ett sjukhus nära dig.

Det viktigaste att komma ihåg under en blödning situation är att behålla lugnet. Stress och ångest kan ha större inflytande på ett ofött barn än ljus blödning. Tack vare modern medicinsk teknik, blödning kan vanligtvis ingår och stoppas utan att någon skada på ett foster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.