Vad är symptom på Ringorm?

symptom på ringorm är ganska tydlig, och i kombination med kunskaper i vanliga riskfaktorer för ringorm kan de cinch en diagnos. Lyckligtvis ringorm behandlingar är tillgängliga över disk i många regioner, men om en ringorm behandling inte träda i kraft inom en vecka kan det bli nödvändigt att konsultera en läkare för att bekräfta att problemet är ringorm, och få tillgång till starkare droger. Personer som misstänker att de har ringorm bör vara medvetna om att de är mycket smittsam till andra människor och husdjur som katter och hundar.

Innan djupdykning i symptom på ringorm, kan det hjälpa att veta mer om ringorm. Trots namnet är denna hudåkomma inte orsakats av maskar. Det är faktiskt ett resultat av infektion med en svamp, och den kan visas på flera ställen på kroppen, inklusive hårbotten, skägg, ljumske, hud och fötter. Läkare hänvisa till ringorm som "tinea", och de ofta bifoga en term för att beskriva den plats som i fallet med tinea pedis, ringorm på fötterna, även känd som fotsvamp.

De vanligaste riskerna faktor för exponering för ringorm är exponering för en miljö där svampen kan blomstra. Gym brukar vara hamnar på svampen, eftersom den kan leva i den varma, fuktiga golv platser som duschar och omklädningsrum, överförs till fötter gym användare. Ringorm är också vanligt i trånga miljöer. Barn tenderar att vara mer i riskzonen, på grund av kommunala atletiska områden, liksom idrottare. Människor som arbetar eller bor med djur kan också vara i riskzonen eftersom ringorm kan leva på katter och hundar också. Om symptom på ringorm förekommer hos människor som löper en ökad risk, är det mycket troligt att ringorm är orsaken, snarare än en annan hudåkomma.

Ringorm börjar vanligen ut som en liten röd område på huden som kan vara en aning knäpp och kliande. När svampen bosätter sig i, kommer området tur distinkt fjälliga, och det kan blisterförpackningen och sekret också. Klassiskt, visas en vit ring runt den rödaktiga området, förklarar termen "ringorm", och platsen är oftast mycket kliande. Om ringorm angriper händer och fötter, naglarna kan börja falla sönder och bryta av.

Ringorm speciellt älskar veck i huden, eftersom de är fuktiga, mörka och varma. Symtomen på ringorm börjar ofta mellan tårna, i veck i ljumskarna, och bakom öronen. I de fall där ringorm utvecklas i hårbotten eller under ett skägg, det kan ta lite tid för ringorm att synas, eftersom klåda kan avsättas till den rödaktiga område blir uppenbar. Håravfall kan också förekomma med ringorm på dessa områden.

Behandling av ringorm inbegriper tillämpning av ett lokalt verkande fungicida att döda svampen. I de fall där vågen har öppnat sig och bli infekterad, ett antibiotikum kan föreskrivas. Det är också viktigt att tvätta alla kläder som ringorm har kommit i kontakt med, och att undvika beröring med människor, husdjur, mattor och draperier med en aktiv ringorm infektion. Om symptom på ringorm visas i andra medlemmar i hushållet, bör de behandlas omedelbart för att leda svampen av på passet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.