Vad är supraspinatus muskler?

supraspinatus muskel är en skuldra muskel som förbinder skulderbladet eller skulderblad, till benet i överarmen, överarmsbenet. Denna muskel är inblandade i bortförandet av armen, vilket innebär en höjning av armen uppåt och bort från kroppen. Det fungerar även med andra muskler som en del av en grupp av muskler och senor kallas rotator manschetten, att stå emot gravitationen och att stabilisera axeln. Till exempel hjälper det behålla positionen för armen efter ett föremål har kastats.

Strukturellt sett är den ursprungliga supraspinatus muskel senor knutna till övre delen av skulderbladen. Det är en grund grop över ryggen på scapula, och det är ursprunget till muskeln är. Senan passerar därefter genom en benig utvidgning av skulderbladet kallas acromion process, som utgör en partiell tunnel på toppen av axeln. Efter framkommit under acromion processen på toppen av armen, är muskel fäst på reklaminslag, senan till en punkt på toppen av överarmsbenet.

bortförande av armen vid axelleden utförs av den supraspinatus muskel som arbetar tillsammans med en annan muskel, deltoideusmuskeln. En relativt liten muskel är supraspinatus tros verka som en assistor till deltamuskeln, stabilisera den gemensamma och ge lite ström, medan majoriteten av den effekt som krävs för bortförandet rörelsen levereras av de större deltoideusmuskeln. Det supraspinatus är mest aktiv under de första 30 grader i bortförandet av armen, en höjning av armen längre än 30 grader är främst på grund av åtgärder från deltamuskeln.

En supraspinatus muskel skada kan resultera i smärta och svaghet när armen lyfts bort från kroppen. Ett annat symtom som kan upplevas är smärta när man trycker lätt på framsidan av insidan av överarmen. Symtom av detta slag kan orsakas av en supraspinatus muskel tår, eller av inflammation i senan i supraspinatus, eller de muskler själva. Sådana skador kan orsakas av överanvändning av muskler, särskilt genom att överdrivet våld när armen lyfts över axelhöjd, eller genom en minskning som orsakar fysiska trauma på axeln. Behandlingen kan omfatta användning av antiinflammatoriska läkemedel och särskilt utformade supraspinatus muskel övningar för att rehabilitera muskeln.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.