Vad är reumatisk hjärtsjukdom?

reumatisk hjärtsjukdom är ett tillstånd som kan äga rum när en individuella erfarenheter återkommande episoder av reumatisk feber. Normalt innebär villkoret utveckling av ärrvävnad i hjärtklaffarna, liksom förändringar i hjärtmuskeln. Båda dessa förändringar till hjärtat kan göra det svårare för den kroppsdel som pumpa blod effektivt, vilket i sin tur ställer till ytterligare stress på hjärtat.

För att förstå hur reumatisk hjärtsjukdom kommer omkring är det viktigt att veta vad som händer när det individuella erfarenheter en episod av reumatisk feber. Det feber i sig är en inflammatorisk sjukdom som yttrar sig i STREP i halsen. Infektionen i halsen kan arbeta igenom bindväven i kroppen, till slut tar sig till lederna, huden, och till och med hjärtat och hjärnan. Den mest kända behandlingen av reumatiska feber är användningen av antibiotika för att döda infektionen.

upprepade episoder av reumatisk feber kan skada något av de organ som nås via bindväv. När det gäller hjärtat, kan infektionen leda till att hjärtat ventiler för att tjockna, ett villkor som gör det utvidgade ventilerna arbetet mindre effektivt. En av de vanligaste reumatiska symtom hjärtsjukdomar är andnöd, även efter det att febern framgångsrikt har bringats under kontroll.

När det gäller olika typer av symptom är andfåddhet ofta den enda manifestation att hjärtat har skadats på något sätt. Men vissa människor tycker också att de känner sig svimfärdig då och då, särskilt efter att bli trött. Den andnöd kan vara mer eller mindre konstant, eller verkar försvinna för en tid sedan återvända när individen försöker att bli mer fysiskt aktiva.

När det gäller reumatisk hjärtsjukdom behandling, det effektivaste sättet är att innehålla reumatisk feber så snart som möjligt. Om du gör det minimerar risken för att smitta någonsin som påverkar hjärtat i första hand. Administrera antibiotika vid första tecken på att febern ofta kommer att hindra spridning av infektionen via bindväv och skydda lederna från skada, liksom hjärtat och hjärnan.

Men om de reumatiska hjärtsjukdomar har kommit till den punkt att möjligheten för orgeln att pumpa blod är allvarligt försämrat, är kirurgi ofta det bästa alternativet. Beroende på hur allvarligt tillståndet kan det utvidgade ventilerna ibland repareras. Värsta fall kan ibland kräva att den skadade ventiler ersättas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.