Vad är några orsaker till senilitet?

senilitet, som nu är mer vanligen kallad demens , kännetecknas av en minskning i kognitiva förmågor. Detta kan omfatta persons förmåga att koncentrera sig, att komma ihåg information, och att korrekt bedöma en situation. Dessutom kan personligheten hos någon med senilitet förändring. En person i avancerade stadier av senilitet kan vara osäker på vem han eller hon är.

Det finns flera möjliga orsaker till senilitet, av vilka många är påverkbara genom rätt kost, motion och positiva val livsstil. Dessutom är vissa typer av senilitet är reversibla. Tyvärr är detta endast gäller för ca 10% av fallen.

Alzheimers sjukdom är den vanligaste orsaken till senilitet. Sjukdomen börjar med svårt att lära sig eller komma ihåg de senaste händelserna. Ungefär tre procent av befolkningen utvecklar Alzheimers sjukdom vid en ålder av 65, medan 20% har det genom den tid de är 85. De flesta personer med diagnosen Alzheimers försvinna från sjukdomen inom tio år, med senilitet stadigt försämras allteftersom sjukdomen fortskrider.

Overmedication eller uttorkning kan också orsaka en person som visar tecken på senilitet och leda till en felaktig diagnos av Alzheimers sjukdom. Depression kan också orsaka senilitet. En person som visar tecken på Alzheimers sjukdom bör testas för att bekräfta diagnosen.

sjukdomar i hjärnan kan också leda till senilitet. Dessa skador kan orsakas av trauma, sjukdom eller infektion. En rad olika villkor, till exempel Parkinsons sjukdom, Binswanger's sjukdom, Picks sjukdom, Creutzfeldt-Jakobs sjukdom, vaskulär demens, kan Huntingtons sjukdom, stroke, Downs syndrom, skallskada, Lewykroppsdemens och aids orsakar också senilitet. I båda dessa fall är senilitet allmänhet inte reversibel.

Andra sjukdomar eller sjukdomar som kan orsaka senilitet ibland behandlingsbar. Dessa inkluderar hypotyreos, depressiva pseudodementia, tumörer, normalt tryck hydrocefalus, och brister i vitaminer B1, B12, och A. Personer som missbrukar droger och alkohol är också en ökad risk att utveckla senilitet. Likaså personer som andas in färg eller andra ämnen för att få hög kan utveckla senilitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.