Vad är några fiberrik mat?

ätit mer kostfiber kan ha många hälsofördelar, och lyckligtvis finns det en hel del fiber rik mat som lätt kan läggas till kosten. Dessa livsmedel är lätt tillgängliga livsmedelsbutiker marknaderna och de kan tillagas på många olika sätt, äta en fiberrik kost behöver inte betyda att äta Woody, intetsägande livsmedel. Små justeringar i livsstil och kost kan göra stor skillnad, och ett av de enklaste justeringar att göra är att äta mer fibrer.

Hela korn är speciellt fiber rik mat. De kan också integreras i en kost relativt enkelt, genom att byta hela korn i stället för helgryn. Brunt ris i stället för vitt ris, fullkornsbröd i stället för vitt bröd och spannmål kli i stället för spannmål som gjorts med raffinerad korn är alla alternativ för att lägga mer fullkornsprodukter i kosten. Hela korn har en något mer intensiv, nötaktig smak, men många tycker att detta smak roligt när de väl vant sig vid det.

Grönsaker som majs, morötter, och hela potatisen även fiber rik mat, tillsammans med mörka gröna bladgrönsaker såsom grönkål och broccoli. Förutom att vara högt i fiber, dessa livsmedel har också massor av vitaminer och mineraler, vilket gör dem ett bra tillskott till kosten. Grönsaker kan ätas råa eller kokta, och som utarbetats i ett sortiment sätt, från sallader till grytor, så att de inte får tråkigt. Bönor och baljväxter som linser är några fler fiber rik mat.

En del frukter är också mycket fibrer. Bär i synnerhet har massor av fibrer, liksom äpplen och guava. Färsk hel frukt är ett lätt mellanmål och frukt kan göra ett bra alternativ till snacks gjorda av bearbetade livsmedel, vilket kan vara lägre i fiber och mindre positiva i fråga om näringsinnehållet. Frukt kan också ätas i smoothies, för människor som inte är förtjust i att äta vanligt hela bär.

Många viktminskning planer omfattar en rekommendation om att lägga till mer kostfiber, och fiberrik mat kan också vara generellt positiv för människors hälsa, när det gäller människor som inte är intresserade av viktminskning. Att äta mer fibrer tenderar att jämna matsmältningen, och det kan mildra vissa tarmproblem. Hög fiber diet också har kopplats till en minskning av incidensen av tjocktarmscancer, och eftersom många fiberrik mat är också rika på vitaminer och mineraler, ger de allmänna nutritionsstöd som kan vara till stor nytta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.