Vad är några Symtom på TMJ?

käkleden sjukdom (TMJ) är ett tillstånd som påverkar brosket runt käkleden, leden mellan underkäken och skallen. Ett antal symtom har samband med TMJ, och dessa symptom kan variera beroende på patienten och hur allvarligt problemet är. Någon som känner flera av dessa symptom bör nog uppsöka läkare för att avgöra om orsaken är TMJ.

Det gemensamma är oerhört viktig eftersom den knyter kraniet med underkäken, en rörlig del som gör att människor att äta, dricka och prata. TMJ verkar vara väckt den på flera sätt, med stress är en ledande orsak, eftersom stress gör att människor håller spänningen i deras käkar och ansikten. En av de vanligaste symtomen på TMJ är käken popping eller klicka, som kan vara hörbara för andra förutom patienten.

TMJ kan orsaka smärta i hela ansiktet, inte bara runt käken. Arbeta uppifrån och ner, kan TMJ symptom kan vara huvudvärk, panna smärta, och en extremt känslig hårbotten. Villkoret kan också orsaka ögonsmärta, dimsyn, vattna ögon, ljuskänslighet, och en känsla av tryck bakom ögonen. TMJ kan också orsaka kind, värk runt ögonen, smärta runt halsen. Vissa personer med TMJ symtom i deras öron som surrar, ringer, popping, och ömhet också.

Ett av kännetecknen för TMJ är svårt att öppna och stänga käken. Vissa patienter upplever låsning episoder, där de inte kan röra sina käkar utan hjälp av manuell manipulation. Villkoret kan också orsaka en dov, molande smärta i hela käken, tillsammans med knöt och slipning av tänderna, speciellt på natten eller under perioder av stress.

Det finns ett antal metoder för behandling av TMJ. Många läkare fokus på att minska stress för att komma åt roten till det villkor, i hopp om att TMJ kommer att lösa själv. Läkare kan också ordinera massage, antiinflammatoriska läkemedel, och liknande behandlingar för att hjälpa till att lösa smärta, tillsammans med bita vakter för att förhindra tandgnissling på natten. I extrema fall kan kirurgisk korrigering krävas för att behandla inflammation i leden, särskilt när det gäller patienter som låter sina TMJ gå obehandlade under en längre tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.