Vad är några Bråck Symtom?

Ett bråck orsakas av en försvagning av bukväggen som leder till buktning eller riva och kan senare orsaka smärta. Även ett bråck kan placeras var som helst i buken, är majoriteten av bråck i närheten av ljumskarna. Av denna anledning är det primära bråck symtomet en smärtsam utbuktning nära ljumsken. Smärtan kan förvärras med lyft-eller kan vara en konstant molande värk.

Ibland kan en känsla av fullkomlighet är ett bråck symptom. Oftast orsakar bråck en värk eller smärta i något område i buken som tenderar att förvärras med tunga lyft eller överdriven hosta, men överdriven hosta är inte ett bråck symptom. Ett anmärkningsvärt utsprång i buken eller ljumsken område kan en uppenbar bråck symptom. Alla klumpar, utskjutande eller svullnad bör alltid bedömas av en läkare, eftersom de inte kan vara ett bråck symtom, utan snarare förstorade lymfkörtlar eller andra onormala tillväxt.

bråck är ofta orsakade av alltför stor belastning på buken på grund av tunga lyft, överdriven hosta eller andra liknande påfrestningar på bukväggen. Många människor som upplever smärta, obehag, utbuktande, eller annan bråck symptom tvekar att berätta för sin läkare eftersom de är rädda kirurgi. Emellertid, kan många bråck behandlas utan operation om de diagnostiseras tidigt innan alla andra potentiellt allvarlig skada är gjort. Om ett bråck innebär skador på buken foder, bukväggen eller tarmen, kirurgisk reparation kan oftast göras polikliniskt.

Om du har markerat smärta eller obehag i nedre delen av magen eller ljumskarna, märker ett utstick som värk eller gör ont, eller har en liknande bråck symtom, bör du kontakta din läkare. En fysisk undersökning är nödvändig för en läkare att avgöra om du har ett bråck, och han eller hon kan för att ytterligare prover eller undersökningar för att avgöra lämplig behandling. Många bråck kan läka på egen hand under korrekta förhållanden, och den ursprungliga bråck symtom eller symtom som snabbt kan lindras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.