Vad är lämpliga hCG-värden?

HCG avser förekomsten av hormonet humant koriongonadotropin, som genomgår en dramatisk ökning när kvinnor är gravida. Tester för att bestämma graviditet ofta leta efter hCG-värden att slå en viss plats, och även utan graviditet, vissa kvinnor har en liten mängd av detta hormon. Den kan mäta på cirka 200 nanogram per milliliter (ng /ml). Kvinnor som tar graviditetshormoner kan ha mycket högre start punkter i HCG nivåerna och det kan vara svårt att avgöra graviditeten, särskilt i tidiga skeden. I dessa fall kan falskt positiva tester ganska vanligt.

När graviditeten framskrider, HCG nivåerna stiga dramatiskt. Tidigt i graviditeten kan de dubbla enkelt med några dagars mellanrum. Sjunkande nivåer eller nivåer som inte ökar efter graviditeten är bekräftad kan tyda på problem med graviditeten och är ibland indikatorer för missfall, men kan också vara ett fel vid beräkningen av tidpunkten för befruktningen. Kvinnor bör förstå dock att mätning av HCG är inte exakta och olika laboratorier kan ibland få olika resultat. Vissa kvinnors HCG nivåerna inte klättra inte så snabbt och ändå resultera i friska graviditeter, och droppar i nivåer kan innebära mer än ett laboratorium fel.

Vid bedömningen av diagram för att avgöra hälsa graviditet, kvinnor behöver veta att framför allt eftersom graviditeten fortskrider finns bättre metoder för att bestämma hälsa ett barn. Också komma ihåg att en enda HCG nivåerna test säger väldigt lite om en graviditet. Slutligen eftersom nivåerna kan variera så mycket i ett tidigt skede i graviditeten. De får inte tillräckligt datum den.

På listor som kan tilldela normala hCG-värden av graviditetsvecka, mått är i mili-internationella enheter per ml eller mIU /ml. Icke-gravida definieras ofta som något lägre än 5 mIU /ml. Genom tre veckor efter datumet för den senaste perioden, kan de nivåer som läser fortfarande på 5 eller har klättrat upp till 50. Vid 4 veckor, kan de åter fortfarande 5 eller upp till mitten 400S.

Så veckor framsteg kan följande progression av nivåer förekommer:

 • vecka 5: 18-7,340 mIU /ml
 • Vecka 6: 1080-56,600 mIU /ml
 • veckorna 7-8: 7,650-229,000 mIU /ml
 • veckorna 9 till 12: 25,700-288,000 mIU /ml
 • Vecka 13-16: 13,300-254,000 mIU /ml
 • veckorna 17-24: 4. 060-165. 400 mIU /ml
 • veckorna 25-40: 3. 640-117. 000 mIU /ml

>

När människor ser på utvecklingen av HCG nivå, avslöjar det en hel del. Först variansen i nivåer är enorm. Vid vecka sex, kunde ha en mätning blodserum av 1000, eller femtio gånger. Detta bör tyda på att testa HCG nivåerna är inte en fullt tillräckliga medel för att bedöma graviditet. Det kan inte nog understrykas att normen är verkligen varierande och gravida kvinnor bekymrade över denna fråga bör söka råd från sina läkare om vad andra tillförlitliga tester kan användas för att bestämma saker som förfallodagen och hälsa av graviditeten.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.